Közösségben az erő - harmadik alkalommal került megrendezésre a SPAR Marketing Bootcamp

Május 13-14-én immár harmadik alkalommal került megrendezésre a SPAR Marketing Bootcamp, amely ismét két napon át tartó intenzív szakmai programot kínált a résztvevők számára.

A SPAR Magyarország számára kiemelten fontos a magyar élelmiszeripari termelők, családi és kisvállalkozások támogatása, illetve a hazai termékek, innovációk ösztönzése. Ezeket a törekvéseket támogatja a 2021-ben indult Régiók Kincsei beszállítói program is. A SPAR a beszállítói programban résztvevőknek - mondhatjuk már, hogy a hagyományokhoz híven - olyan oktató jellegű szakmai előadásokat szervezett, mely hosszú távon alapozhatja meg a kis- és középvállalkozások talpon maradását.

Az eseményen összesen mintegy 130 vendég vett részt, köztük 72 hazai élelmiszergyártó kisvállalkozás képviselői. A marketing bootcamp elsődleges célja - a korábbi évekhez hasonlóan - idén is az volt, hogy olyan hasznos marketing tudással és gyakorlati tanácsokkal lássa el a résztvevőket, amelyek segítik őket a piaci versenyben való helytállásban, illetve vállalkozásuk fejlesztésében.

A program - amely idén a Közösségben az erő szlogent kapta -, gazdag és sokszínű tematika mentén szerveződött, különös figyelmet fordítva az aktuális trendekre, kérdésekre és kihívásokra, amelyekkel a kisvállalkozások szembesülhetnek. Az esemény keretén belül 18, különböző területről érkezett szakember tartott előadást, többek között az üzleti stratégia, árképzés, social media, personal brand építés, tárgyalástechnika és a mesterséges intelligencia témakörében. Az esemény gyakorlatiasságát segítette, hogy a résztvevő kisvállalkozások képviselői nemcsak előadásokon vehettek részt, hanem különböző workshopok és személyes konzultációk keretében gyakorlati tanácsokat is kaptak a meghívott szakemberektől. Ezen felül egy mesterséges intelligencia alapú appot is fejlesztett a SPAR kifejezetten a Régiók Kincsei beszállítók számára, mely várhatóan még hatékonyabbá teszi a közösségi médiás kommunikációjukat.

„Az idei bootcampen fontosnak tartottuk, hogy az általánosabb üzleti és marketing témák mellett az új trendekkel is kiemelten foglalkozzunk, ezért több előadást tartottunk például arról, hogy hogyan tudják a kisvállalkozók a leghatékonyabban kihasználni a mesterséges intelligencia adta lehetőségeket.” – mondta Tollas Attila, a SPAR regionális beszerzési csoportvezetője, a SPAR Marketing Bootcamp egyik előadója. “Emellett pedig megyünk tovább a megkezdett úton, a szakmai programok mellett több kapcsolat- és közösségépítő elemet is befűztünk a két nap programjába, hogy a beszállítóinknak legyen lehetősége a tapasztalatcserére” - tette hozzá.

Az esemény fénypontja volt, hogy idén először, a bootcamp alatt került kiosztásra az Aranyalma díj, melyet a legeredményesebb Régiók Kincsei beszállítók vihettek haza. A kilenc kisvállalkozás büszkén vehette át a díjakat a SPAR Magyarország ügyvezetőjétől, Eduard Voniertól.

 

A díjazott vállalkozások:

Az év regionális beszállítója: Csengő Manufaktúra Kft.

Az év legaktívabb beszállítója:  DöWolfer Kft.

Az év feltörekvő beszállítója:  Szita És Társai Kft.

Elkötelezett beszállító:  Ve-Kon-Bo Kft., Szabó István Ev, Agro Tojás Kft., Léta Tészta Kft., Tradikom Kft., TS-Tej Kft.

 

A SPAR Marketing Bootcamp 2024 nemcsak tudással és inspirációval látta el a résztvevőket, hanem egyedülálló hálózatépítési és kooperációs lehetőségeket is kínált. 

Legfrissebb híreink