Tudjuk, nem könnyű a döntés, mikor meglátod prémium minőségű barbecue smoker termékeinket a hűtőpultban! Gyönyörűek, frissek és szaftosak…

Engedd, hogy téged is tűzbe hozzanak ezek az ízek!

minőség.szeretem! – SPAR

A Regnum tálcás húsáruk tálcáinak műanyagtartalmát 10%-kal csökkentettük,

mindezt úgy, hogy azok továbbra is tökéletesen megfelelnek a technológiai és minőségbiztosítási elvárásoknak.

*A megtakarítás az előző év azonos időszakához képest értendő, növelve a várható idei értékesítési volumennel.

Keresd csökkentett műanyagtartalmú tálcás termékeinket a SPAR és INTERSPAR áruházakban!

Kiváló minőség

Közép-Európa egyik legkorszerűbb húsüzeme és kiválóan képzett munkatársaink szakértelme együtt garantálják a kitűnő minőséget.

Speciális táplálkozási igényekre szabva

SPAR Húsüzemében gyártott húskészítmények, illetve előkészített hústermékek laktóz-, glutén-, valamit szójamentesek.*

Független kontroll

Saját laboratóriumunk és magas szintű minőség– és folyamatirányítási rendszerünk biztosítja a szigorú kontrollt.

Nyomon követhető eredet

A terméken látható azonosító szám végigkíséri a terméket a gyártás, feldolgozás, darabolás és értékesítés folyamatán. 

* KIVÉTELT KÉPEZNEK A SAJTOT TARTALMAZÓ HÚSKÉSZÍTMÉNYEINK.

Mióta árulunk saját készítésű húsárut?

Elsőként, és azóta is egyedüliként működtetünk saját húsüzemet az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok között, 2004-től. 

Miért van szükségünk saját húsüzemre?

Így biztosíthatunk valamennyi üzletünkben naponta friss, egyenletesen magas minőségű, ellenőrzött és kiegyensúlyozott kínálatot. Sertés- és marhahúst, és mintegy 50 féle húskészítményt.

Milyen húsárut találsz nálunk?

A REGNUM húsüzem magas minőségű sertés- és marha tőkehúsokat, valamint ezekből az alapanyagokból készült húskészítményeket forgalmaz, a REGNUM, a SPAR és az S-Budget márkanevek alatt.

Élen az élelmiszerbiztonságban, élen a minőségben 

Húsüzemünk a magyarországi húsüzemek közül elsőként szerezte meg 2010-ben az ISO 22000:2005 szabvány szerinti tanúsítást, melyet rendre sikeresen megújít.

Szigorú minőségbiztosítási rendszer

Saját és korszerűen felszerelt, valamint független, akkreditált laboratóriumban minden termékünket ellenőrizzük. Üzemünkben magasan képzett szakemberek dolgoznak.Termékeink a legszigorúbb higiéniai és minőségi követelményeknek felelnek meg.

Új, kibővült üzem

Termékeink iránti oly mértékben megnövekedett a kereslet, hogy 2013-ban már új, 1 600 m2-el kibővült üzemünkben folytatjuk a munkát. Számunkra a vásárlók visszajelzése a minőség egyik fontos biztosítéka!

Magasan képzett szakemberek

Húsüzemünkben több mint 120, magasan képzett élelmiszeripari szakember dolgozik. 

Folyamatos fejlődés

Dolgozóink fejlődését folyamatos szakmai továbbképzéssel biztosítjuk.

100% magyar

A Magyar Termék védjegyhasználati jogát a SPAR Magyarország 17 frisshús terméke nyerte el, a MAGYAR TERMÉK Nonprofit Kft. tanúsítási eljárásán.

A tanúsítvány garantálja, hogy valamennyi sertést idehaza nevelték fel és vágták le, a feldolgozás minden lépése itthon történt és a felhasznált alapanyagok kizárólag Magyarországról származnak.

Fedezd fel Magyar Termék védjegyes kínálatunkat!

A hús olyan termék, amelyet többnyire a bevásárlás napján, frissen készítünk el. Ez különösen igaz a sertéshúsra, amelyet – a marhahústól eltérően – nem érlelünk. A sertéshús íze (akárcsak a marháé) a fajtától, a tartáskörülményektől, a takarmányozástól, az állat korától és a vágóhídi körülményektől egyaránt függ. A fajta sajátosságainak és igényeinek megfelelően nevelt, jól takarmányozott, „elégedett” sertések húsa szemmel is jól láthatóan eltér a tömeges tartásból származó állatok sápadt, puha, száraz húsától. A jól tartott sertés húsának színe az erős rózsaszíntől a vörösig terjed, és finom zsírcsíkok szövik át, amit márványozottságnak nevezünk, és amely a sütéskor is megőrzi a hús lédússágát és ízletességét.

Származhat hím- és nőnemű, idős és fiatal állatból egyaránt, miközben az állat neme, kora, takarmányozása és tartása alapján többféle borjút, üszőt, bikaborjút, ökröt, bikát és tehenet különböztetünk meg. Az állatok életkorát tekintve általában az egy év körüli nagy vágóállatok húsa a legjobb minőségű. A marhahús esetében különösen nagy becsben állnak a legjobb húsminőséget adó fajták, ami az árban is tükröződik. A borjú sápadt, világos, újabban pirosas, a jó marhahús általában sötétvörös színű, fénylő vágásfelülettel. A jó marhahús zsírerekkel erőteljesen behálózott, márványozott.

A sertés- és marhahúsok márványozottsága az ízekben gazdag, magasabb zsírtartalom jele. A zsír a hatodik alapíz, egyben fontos oldószere is számos nagyra értékelt ízanyagnak (és vitaminnak). Az ínyencek (és természeti népek) által legtöbbre értékelt húsok nem extrémen soványak, hanem zsírerekkel erősen átszőttek. A fiatal, lassúbb ütemben fejlődött marhákból származó márványozott húsok szaftos, lédús, omlós, puha steaket adnak. A húsok márványozottságát összehasonlító skálán mérik. 8–12 között a hús kiváló minőségűnek számít, a 12-es minőségben pedig már oly mértékben márványozott, hogy a hús majdnem fehér. A hazai marhahús-fogyasztási szokásokban ez az értékrend még kevéssé tükröződik.A kiváló minőségre utaló jel lehet a hús zsírszöveteinek színe is. A halványsárgás szín általában a legeltetésre, jó takarmányozásra enged következtetni. 

Ha a húst nem azonnal, a vásárlás napján használjuk fel, tegyük tiszta edénybe és tároljuk letakarva a hűtőszekrényben, hogy mielőbb a biztonságos 2-3 °C legyen a maghőmérséklete (darált hús esetében a biztonságos maghőmérséklet 0-2 °C) . A sertéshúst lehetőleg 48 órán belül használjuk fel. Ha a marhahúst néhány napig még érlelni szeretnénk, csomagoljuk papírba, helyezzük egy tiszta, szellős kartondobozba, majd tegyük hűtőszekrénybe. A papírcsomagolást cseréljük naponta. Már 3-4 nap is javíthat a marhahús élvezeti értékén. A hűtőszekrényben tárolt hús nedves érlelése leginkább vákuumcsomagolásban történik, ami némi enzimatikus érést is lehetővé tesz. A hús – a száraz érleléssel szemben – ilyenkor alig veszít a súlyából, nedvdús marad, és számottevően a színe sem változik. Az előkészítés és egyben tárolás módja a pácolás is, mely különösen az idősebb marhák húsa esetében lehet előnyös.

Néhány jól ismert kivételtől eltekintve, mint amilyen a konzerv vagy a héjas tojás, gyakorlatilag bármely étel fagyasztható, ám a fagyaszthatóság önmagában még nem jelenti, hogy az étel a felengedés után is elfogadható minőségű lesz. Az élelmiszerek egy része – mint a majonéz, a tejszínes szószok vagy akár a saláták – éppen emiatt nem fagyasztható jól. Fagyasztva az egészben hagyott nyers húsok jobban megőrzik értéküket, mint a daráltak, vagy a csekélyebb víztartalmú főtt vagy sült húsok.

A mélyhűtött élelmiszerek különböző táblázatai kizárólag a minőségmegőrzési időkről tájékoztatnak, és nem a biztonságos fogyaszthatóságról. –18, –20 °C-on ugyanis az élelmiszerek gyakorlatilag a végtelenségig biztonságosak maradnak. Ennek az egyik oka, hogy ezen a hőmérsékleten a mikroorganizmusok szaporodása leáll. Amíg az alacsony hőmérséklet a mikroorganizmusok életműködését csak átmenetileg, a hőmérséklet emelkedéséig állítja le, néhány magasabb rendű parazitát már el is pusztít. Felengedés után az életre kelő mikroorganizmusok újra szaporodni kezdenek, ezért sem tanácsos az ételek felengedés utáni újrafagyasztása. Ha időnk engedni, a felengedés a hús esetében lassan, 0-5 °C hőmérsékleten, hűtőszekrényben javasolt, ami után 48 óráig még eltartható. 

Húslexikon

Fűszerlexikon

Borajánló

Bográcsozás és grillezés