Egészben sült borjúcomb

Elkészítési idő
30
perc
Előkészítési idő
180
perc
Sütési idő

Összetevők

Mester marinád

  • 3 liter víz
  • 250 g barna cukor
  • 150 g
  • 25 g egész bors
  • 20 g koriandermag
  • 4 g mustármag
  • 3 g borókabogyó
  • 2 g csilipehely
  • 2 g édesköménymag
  • 1 rúd fahéj
  • 5 db szegfűszeg
  • 3 db babérlevél
  • 2 db fokhagyma (törve)

Húshoz

  • 1.5 kg borjúcombfilé
  • 5 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 5 szál friss rozmaring

Zöldségágynak

  • 6 db répa
  • 4 szál zeller
  • 4 db vöröshagyma
  • 1 liter csirkealaplé

Elkészítés

01

Helyezzük az alapanyagokat egy forralóedénybe, majd vízben forraljuk a fűszereket legalább 5 percen keresztül. Ezután hűtsük ki a marináló levünket, és amikor hűtőhideg, helyezzük bele a nyers borjúcombunkat és 3 éjszakán keresztül marináljuk.

02

Helyezzük egy tepsibe, szúrjuk meg néhány helyen a felületét a húsnak, majd szúrjuk bele a hosszában félbevágott fokhagymákat, illetve tűzdeljünk bele rozmaringokat is 3-4 centiméterenként. Ecset segítségével kenjük meg olajjal, és alaposan sózzuk, borsozzuk meg kívülről a húst. 

Egy tepsibe helyezzük bele a zöldségeket, amiket 4 nagyobb darabra vágunk fel, ennek a tetejére helyezzük a húst, és az aljára öntjük az alaplevet.

03

Előmelegített sütőben, 140 fokon süssük 3 órán keresztül úgy, hogy minden félórában egy merőkanál segítségével locsoljuk a húst a saját levével, hogy ne száradjon ki.

megosztás