Összetevők
- 500 g Regnum marhalábszár, csont nélkül
- 1 db paradicsom
- 1 db TV paprika
- 2 db répa
- 5 db burgonya
- 2 db SPAR babérlevél
- 2 db vöröshagyma
- 1 db fokhagyma
- 5 g chipotle chili
- 200 g SPAR Natur Pur Bio hajdina
- 50 g füstölt szalonna
- 500 ml csirkealaplé
- 8 g SPAR csemege fűszerpaprika
- 3 g SPAR fűszerkömény
- 5 g friss petrezselyem zöld
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
5 perces hétköznapi vacsora, amire még egy mesterszakács is büszke lehet? A SPAR-ral ez is lehetséges. Persze, a tökéletes, gyors vacsihoz még fontosabb a minőségi hús, ezért javasoljuk mi is a SPAR BBQ bajor grillert. Te már próbáltad? Ha nem, akkor itt az ideje, még ha csak pár perced is van!
Az edényünket felmelegítjük, közben felkockázzuk a füstölt szalonnát majd egy kis olivaolajon elkezdjük kisütni a zsírját.
A vöröshagymát felszeleteljük és a megmosott, félbevágott fokhagymát héjával együtt a szalonnához adjuk. A meghámozott burgonyát negyedekre vágjuk és vízbe tesszük.
Elkezdjük beízesíteni a pörköltalapunkat: adunk hozzá fűszerpaprikát, fűszerköményt, sót, babérlevelet, chipotle chilit és borsot. A felkockázott marhalábszárat az alaphoz adjuk és összeforgatjuk.
A kicsumázott tv paprikát és a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk a pörkölthöz, majd felöntjük a beáztatott burgonya levével. A répákat is nagyobb darabokra vágjuk és a burgonyával együtt a pörköltalaphoz adjuk, majd az egészet lefedve 1 órára, 200 fokra, előmelegített sütőbe tesszük.
Amíg a pörkölt készül, megpirítjuk a hajdinát majd felöntjük csirke alaplével, lefedjük és egy perc után a tűzről lehúzva hagyjuk párolódni.
Az egy óra elteltével a pörköltöt kivesszük a sütőből, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és hozzáadjuk a kész hajdinát is. Fogyasszátok egészséggel!