x

Casserole hajdinával

Elkészítési idő
130
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 500 g Regnum marhalábszár, csont nélkül
  • 1 db paradicsom
  • 1 db TV paprika
  • 2 db répa
  • 5 db burgonya
  • 2 db SPAR babérlevél
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db fokhagyma
  • 5 g chipotle chili
  • 200 g SPAR Natur Pur Bio hajdina
  • 50 g füstölt szalonna
  • 500 ml csirkealaplé
  • 8 g SPAR csemege fűszerpaprika
  • 3 g SPAR fűszerkömény
  • 5 g friss petrezselyem zöld
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

Adj Rácz Jenőnek egy lábast, és kifordítja sarkából a gasztro-világot! Jenő séf ez alkalommal egy casserole stílusú pörköltöt készít hajdinával, ami így nem csak finom, de egészséges is. A pörkölt alapját a kiváló minőségű REGNUM marhalábszár adja, melyet friss zöldségek és gondosan válogatott fűszerek emelnek új szintre. Próbáljátok ki ti is!

01

Az edényünket felmelegítjük, közben felkockázzuk a füstölt szalonnát majd egy kis olivaolajon elkezdjük kisütni a zsírját. 

02

A vöröshagymát felszeleteljük és a megmosott, félbevágott fokhagymát héjával együtt a szalonnához adjuk. A meghámozott burgonyát negyedekre vágjuk és vízbe tesszük.

03

Elkezdjük beízesíteni a pörköltalapunkat: adunk hozzá fűszerpaprikát, fűszerköményt, sót, babérlevelet, chipotle chilit és borsot. A felkockázott marhalábszárat az alaphoz adjuk és összeforgatjuk. 

04

A kicsumázott tv paprikát és a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk a pörkölthöz, majd felöntjük a beáztatott burgonya levével. A répákat is nagyobb darabokra vágjuk és a burgonyával együtt a pörköltalaphoz adjuk, majd az egészet lefedve 1 órára, 200 fokra, előmelegített sütőbe tesszük.

05

Amíg a pörkölt készül, megpirítjuk a hajdinát majd felöntjük csirke alaplével, lefedjük és egy perc után a tűzről lehúzva hagyjuk párolódni. 

06

Az egy óra elteltével a pörköltöt kivesszük a sütőből, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és hozzáadjuk a kész hajdinát is. Fogyasszátok egészséggel!

megosztás