Fehérpecsenye mesterfogás
Összetevők
- 2 szelet REGNUM fehérpecsenye steak
- 2 ek. SPAR vaj
- olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
A steak sütése nem is annyira bonyolult: elég egy kis olaj, egy kis vaj, só-bors, és persze egy tökéletes minőségű REGNUM fehérpecsenye steak. De pont emiatt a minimalizmus miatt különösen fontos a megfelelő módszer használata.
01
A szobahőmérsékletűre felengedett húst olajjal meglocsolva a száraz, tűzforró serpenyőbe dobjuk, majd mindkét oldalát megpirítjuk, ezek után a 150 fokra előmelegített sütőben 7 perc alatt készre sütjük.
02
Kivesszük a sütőből, pár percig pihentetjük.
03
Ez alatt a serpenyőben vajat olvasztunk meg, majd behelyezzük a húst mellé. A vajjal folyamatosan locsolva még pár percig sütjük.
04
Ismét pihentetjük, időnként megforgatva, hogy a hús kiengedjen. Ezek után nincs más hátra, mint kedvenc szószunkkal felszolgálni!