x

Ázsiai bélszíncsíkok

Elkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 100 g Regnum bélszín steak Rácz Jenő Sanghaj BBQ szószával
  • 40 ml szójaszósz
  • 1 db friss piros chili
  • 10 g friss gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. SPAR virágméz
  • 1 ek. szezámmag
  • 1 db répa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db kínai kel
  • 100 g jázmin rizs
  • 1 db citrom
  • 2 db SPAR szegfűszeg
  • 1 db póréhagyma
  • 1 ek. kesudió
  • olívaolaj

Elkészítés

Rácz Jenő séf Sanghajban is maradandót alkotott a konyhában, így senkinek se lehet kétsége afelől, hogy Jenő a keleti ízek nagymestere is. Ez alkalommal egy egyszerűen elkészíthető, ugyanakkor a minőségi alapanyagoknak köszönhetően ellenálhatatlanul finom ételt ismerhetsz meg tőle. Elő a serpenyővel és vágj bele te is! 

01

Első lépésként a rizst többször átmossuk, majd körülbelül kétszer annyi vízben egy csipet sóval, citrommal és szegfűszeggel fűszerezve feltesszük főni.  

02

Amíg a rizs fő, a bélszínt hosszú csíkokra vágjuk. Fölszeleteljük a paprikát és a vöröshagymát is; a kesudiót mozsárban durvára törjük és hozzáadjuk a szezámmagot. 

03

Előkészítjük a glaze-ünket: a szójaszószhoz adunk mézet, szeletelünk bele fokhagymát, egy kis chilit és gyömbért, majd az egészet átkeverjük és félrerakjuk. A kínai kelt, a répát és a póréhagymát is vékony csíkokra vágjuk. 

04

Az alapanyagok előkészítése után egy serpenyőt forróra hevítjük, olívaolajat öntünk bele és lepirítjuk a bélszín csíkokat és a zöldségeket. 

05

Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a glaze-t, a megfőtt rizst és az egészet dobva-rázva összeforgatjuk és pirítjuk. 

06

Tálaláskor megszórjuk a kesudió és a szezámmag keverékével, petrezselyemlevelekkel díszítjük. Jó étvágyat! 

megosztás