Ázsiai bélszíncsíkok
Összetevők
- 100 g Regnum bélszín steak
- 40 ml szójaszósz
- 1 db friss piros chili
- 10 g friss gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. SPAR virágméz
- 1 ek. szezámmag
- 1 db répa
- 1 db vöröshagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db kínai kel
- 100 g jázmin rizs
- 1 db citrom
- 2 db SPAR szegfűszeg
- 1 db póréhagyma
- 1 ek. kesudió
- olívaolaj
- só
Elkészítés
5 perces hétköznapi vacsora, amire még egy mesterszakács is büszke lehet? A SPAR-ral ez is lehetséges. Persze, a tökéletes, gyors vacsihoz még fontosabb a minőségi hús, ezért javasoljuk mi is a SPAR BBQ bajor grillert. Te már próbáltad? Ha nem, akkor itt az ideje, még ha csak pár perced is van!
Első lépésként a rizst többször átmossuk, majd körülbelül kétszer annyi vízben egy csipet sóval, citrommal és szegfűszeggel fűszerezve feltesszük főni.
Amíg a rizs fő, a bélszínt hosszú csíkokra vágjuk. Fölszeleteljük a paprikát és a vöröshagymát is; a kesudiót mozsárban durvára törjük és hozzáadjuk a szezámmagot.
Előkészítjük a glaze-ünket: a szójaszószhoz adunk mézet, szeletelünk bele fokhagymát, egy kis chilit és gyömbért, majd az egészet átkeverjük és félrerakjuk. A kínai kelt, a répát és a póréhagymát is vékony csíkokra vágjuk.
Az alapanyagok előkészítése után egy serpenyőt forróra hevítjük, olívaolajat öntünk bele és lepirítjuk a bélszín csíkokat és a zöldségeket.
Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a glaze-t, a megfőtt rizst és az egészet dobva-rázva összeforgatjuk és pirítjuk.
Tálaláskor megszórjuk a kesudió és a szezámmag keverékével, petrezselyemlevelekkel díszítjük. Jó étvágyat!