Rozé kacsamell, zellerremoulade saláta sókéregben sült céklával

Elkészítési idő
80
perc
Elkészítési idő

Összetevők

A kacsához:

  • 2 db kacsamell
  • 30 g vaj

A Remoulade-hoz:

  • 200 g majonéz
  • 50 g dijoni mustár
  • 10 g vörösborecet
  • 20 g kapribogyó
  • 30 g vöröshagyma
  • 30 g friss snidling
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 fej zeller
  • pár db cékla

A sókéreghez:

  • 100 g liszt
  • 100 g
  • 60 g víz
  • 1 g szárított rozmaring

Elkészítés

01

A céklákat megmossuk, majd a lisztet összekeverjük a sóval és a vízzel, ebből egy tésztamasszát kapunk. Ezzel a sókéreggel beburkoljuk az egész céklákat, majd a 160 fokos előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük. 

02

A remoulade-hoz felvágjuk a megtisztított zellert csíkokra és sós vízben puhára főzzük, közben a majonézt kikeverjük a dijoni mustárral, a vörösborecettel, az apróra vágott kapribogyóval, a finomra vágott vöröshagymával és a snidlinggel, ízesítjük sóval és borssal, majd összekeverjük a kihűlt főtt zellerrel. 

03

A kacsamellet hártyázzuk le, a bőrét pedig finoman irdaljuk be. Egy hideg serpenyőben pirítsuk ki a zsírját, aztán egy tűzálló tálra helyezve tegyük 160 fokos sütőbe, és süssük 8 percen keresztül rozéra.

04

Szeleteljük fel a kacsamellet, vágjuk meg a céklát, és helyezzük a tányérra az elkészült remoulade-es salátát.

megosztás