d

Sült tarja selymes, magvas mustáros krumplipürével

Elkészítési idő
80
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 2 szelet SPAR BBQ Magyaros sertéstarja Rácz Jenő ajánlásával
  • 400 g burgonya
  • 200 g SPAR vaj
  • 1.5 dl SPAR UHT tej 2,8%
  • 1 ek. magos mustár
  • 1 ek. SPAR PREMIUM tejföl 25%
  • 10 g reszelt parmezán
  • 1 doboz rukkola
  • olívaolaj

Elkészítés

Krumplipürét főzni mindenki tud, azonban szinte soha nem sikerül olyan jól, mint az éttermekben. Hol rontjuk el? Szerencsére Rácz Jenő itt van, és megmutatja, hogy ő hogyan csinálja, így mindig tökéletes köretet adhattok a SPAR BBQ Magyaros sertéstarja mellé!

01

Feltesszük főni a megpucolt, felkockázott krumplit egy lábos sós vízben. 

02

Eközben egy kis zsiradékon lesütjük a hús mindkét oldalát (akkor jó, ha már aranybarna, sőt egy-két helyen a szén is megkapta), és előkészítjük a salátát: olívaolajat locsolunk a ruccolára és összekeverjük a sajttal. 

03

Ha puhára főtt a krumpli, legalább kétszer, ha nem 3-szor áttörjük, majd épp, hogy meleg tűzön összekeverjük a vajjal. Ha már nem tud több vajat felvenni, a tejjel emulgeáljuk, majd belekeverjük a tejfölt és a mustárt.

Még melegen kínáljuk, jó étvágyat!

megosztás