Sült tarja selymes, magvas mustáros krumplipürével
Összetevők
- 2 szelet SPAR BBQ Magyaros sertéstarja
- 400 g burgonya
- 200 g SPAR vaj
- 1.5 dl SPAR UHT tej 2,8%
- 1 ek. magos mustár
- 1 ek. SPAR PREMIUM tejföl 25%
- 10 g reszelt parmezán
- 1 doboz rukkola
- olívaolaj
- só
Elkészítés
Krumplipürét főzni mindenki tud, azonban szinte soha nem sikerül olyan jól, mint az éttermekben. Hol rontjuk el? Ezt a receptet követve mindig tökéletes köretet adhattok a SPAR BBQ Magyaros sertéstarja mellé!
Feltesszük főni a megpucolt, felkockázott krumplit egy lábos sós vízben.
Eközben egy kis zsiradékon lesütjük a hús mindkét oldalát (akkor jó, ha már aranybarna, sőt egy-két helyen a szén is megkapta), és előkészítjük a salátát: olívaolajat locsolunk a ruccolára és összekeverjük a sajttal.
Ha puhára főtt a krumpli, legalább kétszer, ha nem 3-szor áttörjük, majd épp, hogy meleg tűzön összekeverjük a vajjal. Ha már nem tud több vajat felvenni, a tejjel emulgeáljuk, majd belekeverjük a tejfölt és a mustárt.
Még melegen kínáljuk, jó étvágyat!