x

Keto székelykáposzta diétázóknak

Elkészítési idő
80
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 100 g SPAR kolozsvári szalonna
  • 100 g SPAR gyulai kolbász
  • 80 dkg Regnum sertéstarja, csont nélkül
  • 80 dkg savanyúkáposzta
  • 50 g quinoa
  • 80 g SPAR PREMIUM tejföl
  • 10 g csemege fűszerpaprika
  • 2 SPAR babérlevél
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 tk. fűszerkömény
  • 2 db paradicsom
  • 2 db étkezési paprika
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet espelette paprika
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

A keto diéta egyre népszerűbb világszerte. Ennek lényege, hogy megpróbálunk minél kevesebb szénhidrátot vinni szervezetünkbe, az energiaigényünket fehérjével és zsírral pótolva. Így sok kedvencünk kimaradhat a menüből, viszont hála Rácz Jenőnek, egy székelykáposzta-változat fel is kerülhet... Mutatjuk a receptet!

01

A felkockázott kolbászt és szalonnát egy fazékba szórjuk, és pirítani kezdjük. Ezen dinszteljük meg a szintén apróra vágott hagymát, majd megszórjuk paprikával és borssal. 

02

Erre érkezik a sertéstarja, a paradicsom, a só, kömény és az espelette paprika, valamint természetesen a babérlevél. 

03

Hagyjuk, hadd rottyanjon egyet, majd jöhet a felkarikázott tv paprika és az áttört fokhagyma. 

04

40 percig lefedve főzzük, hogy levet engedjen. 

05

Quinoát szórunk bele, hogy felszívja a pörkölt levét. Ekkor érkezik bele a megmosott káposzta is, hogy 10 perc alatt összefőzzük a székelykáposztát. 

06

Végén tejföllel habarjuk be, tálalásnál snidlinggel díszítjük. Jó étvágyat!

 

megosztás