Keto székelykáposzta diétázóknak
Összetevők
- 100 g SPAR kolozsvári szalonna
- 100 g SPAR gyulai kolbász
- 80 dkg Regnum sertéstarja, csont nélkül
- 80 dkg savanyúkáposzta
- 50 g quinoa
- 80 g SPAR PREMIUM tejföl
- 10 g csemege fűszerpaprika
- 2 levél SPAR babérlevél
- 2 fej vöröshagyma
- 1 tk. fűszerkömény
- 2 db paradicsom
- 2 db étkezési paprika
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 csipet espelette paprika
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
A keto diéta egyre népszerűbb világszerte. Ennek lényege, hogy megpróbálunk minél kevesebb szénhidrátot vinni szervezetünkbe, az energiaigényünket fehérjével és zsírral pótolva. Így sok kedvencünk kimaradhat a menüből, viszont (szerencsére) egy székelykáposzta-változat fel is kerülhet rá... Mutatjuk a receptet!
A felkockázott kolbászt és szalonnát egy fazékba szórjuk, és pirítani kezdjük. Ezen dinszteljük meg a szintén apróra vágott hagymát, majd megszórjuk paprikával és borssal.
Erre érkezik a sertéstarja, a paradicsom, a só, kömény és az espelette paprika, valamint természetesen a babérlevél.
Hagyjuk, hadd rottyanjon egyet, majd jöhet a felkarikázott tv paprika és az áttört fokhagyma.
40 percig lefedve főzzük, hogy levet engedjen.
Quinoát szórunk bele, hogy felszívja a pörkölt levét. Ekkor érkezik bele a megmosott káposzta is, hogy 10 perc alatt összefőzzük a székelykáposztát.
Végén tejföllel habarjuk be, tálalásnál snidlinggel díszítjük. Jó étvágyat!