Összetevők
- 1 doboz SPAR BBQ bajor griller
- 50 g SPAR Natur*pur bio kuszkusz
- 1 db kígyóuborka
- 2 db DESPAR felezett articsóka
- 20 g DESPAR fekete magozott olívabogyó
- 3 db kaliforniai paprika (lehetőleg különböző színűek)
- 1 db citrom
- 1 db lime
- 1 db gránátalma
- 1 csokor menta
- 3 db paradicsom
- 1 csipet római kömény
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés
5 perces hétköznapi vacsora, amire még egy mesterszakács is büszke lehet? A SPAR-ral ez is lehetséges. Persze, a tökéletes, gyors vacsihoz még fontosabb a minőségi hús, ezért javasoljuk mi is a SPAR BBQ bajor grillert. Te már próbáltad? Ha nem, akkor itt az ideje, még ha csak pár perced is van!
Feltesszük forrni a vizet a kuszkuszhoz egy kis sóval és olívaolajjal, valamint a grillerhez is felforrósítunk egy serpenyőt. Eközben a paprikát, az olívabogyót és az articsókát egy aprítógéppel apróra vágjuk, majd hozzákeverjük a felkockázott uborkát és paradicsomot.
Ha a víz lobogva forr, beleöntjük a kuszkuszt, majd levesszük a tűzről, és alumíniumfóliával lefedjük, hogy felszívja a vizet. Eközben a forró serpenyőt beolajozzuk és rádobjuk a grillereket. A zölségekhez keverjük a gránátalma magvait, meglocsoljuk citrom- és limelével, utóbbinak a héjából is belereszelünk egy kicsit. Megszórjuk római köménnyel, sózzuk és borsozzuk.
Ehhez keverjük fele-fel arányban a kuszkuszt egy színes, ízes salátát hozva létre. A grillert rákockázzuk és megszórjuk zöld mentalevelekkel.
Mindez 5 perc alatt el is készül. Jó étvágyat!