gluten

Zöldbabos marharagu

Elkészítési idő
90
perc

Összetevők

  • 120 g marhalapocka
  • 200 g burgonya
  • 60 g zöldbab
  • 20 g zeller
  • 1 sárgarépa
  • 3 ek. paradicsompüré
  • 2 dl marha alaplé
  • 1 ek. olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • babérlevél
  • kakukkfű
  • petrezselyemzöld
  • só, bors

Elkészítés

01

A marhalapockát felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és az olajon magas hőmérsékleten megpirítjuk, majd kiszedjük. Ezután a visszamaradt olajon üvegesre pároltjuk az apróra vágott vöröshagymát. Sózzuk, fűszerezzük és hozzáadjuk a paradicsompürét is. Az egészet felforraljuk, majd visszatesszük bele a húst. Felöntjük az alaplével és közepes lángon addig főzzük, amíg a hús megpuhul (kb. 1 órát). Közben, ha szükséges, a vizet pótoljuk. Ezután beletesszük a feldarabolt burgonyát és zöldségeket, majd még 25-30 percet főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a hús omlós lesz. Aprított petrezselyemmel tálaljuk.


Tápárték/adag
  • kalória
    689
  • zsír
    28 g
  • fehérje
    35 g
  • szénhidrát
    71 g
megosztás