Zöldbabos marharagu
Összetevők
- 120 g marhalapocka
- 200 g burgonya
- 60 g zöldbab
- 20 g zeller
- 1 sárgarépa
- 3 ek. paradicsompüré
- 2 dl marha alaplé
- 1 ek. olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- babérlevél
- kakukkfű
- petrezselyemzöld
- só, bors
Elkészítés
01
A marhalapockát felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és az olajon magas hőmérsékleten megpirítjuk, majd kiszedjük. Ezután a visszamaradt olajon üvegesre pároltjuk az apróra vágott vöröshagymát. Sózzuk, fűszerezzük és hozzáadjuk a paradicsompürét is. Az egészet felforraljuk, majd visszatesszük bele a húst. Felöntjük az alaplével és közepes lángon addig főzzük, amíg a hús megpuhul (kb. 1 órát). Közben, ha szükséges, a vizet pótoljuk. Ezután beletesszük a feldarabolt burgonyát és zöldségeket, majd még 25-30 percet főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a hús omlós lesz. Aprított petrezselyemmel tálaljuk.
Tápárték/adag
-
kalória
689 -
zsír
28 g -
fehérje
35 g -
szénhidrát
71 g