Egyszerű csirkés pad thai
Összetevők
Hozzávalók:
- 125 g rizstészta
- 200 g csirkemellfilé
- 0.5 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma
- 2 ek. étolaj
- 2 ek. szezámolaj
- 1 db tojás
- 120 g mungóbabcsíra
- 1 csomag pad thai szósz (80 g-os kiszerelés)
- só, bors
- 2 ek. pirított földimogyoró
A tálaláshoz:
- 1 ek. pirított földimogyoró
- 2 levél koriander
- 0.5 db lime
Elkészítés
Először előkészítjük az alapanyagokat: a rizstésztát forró vízbe áztatjuk, vagy kifőzzük a csomagoláson feltüntetett leírás alapján, majd leszűrjük és félretesszük. A csirkemellet csíkokra vágjuk. A vöröshagymát vékony félkarikákra, a fokhagymát és az újhagymát pedig karikákra vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban olajat hevítünk, és beledobjuk az összes hagymát. Ezt követően rátesszük a csirkecsíkokat, és aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a tésztát és összeforgatjuk.
A csirkés-tésztás alapot a wok egyik oldalára rendezzük, és az üres részre szezámolajat teszünk, majd beleütünk egy tojást. Gyors mozdulatokkal rántottaszerűen elkeverjük a serpenyőben, majd hozzáadjuk a mungóbabcsírát.
Belekeverjük a teljes csomag pad thai szószt, alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja az ízes mártás a tésztát és a húsdarabokat. Sózzuk, borsozzuk, végül beleszórjuk a pirított földimogyorót is, és már csak éppen átmelegítjük az egészet.
Tálaláskor megszórjuk még egy kis földimogyoróval, néhány korianderlevéllel díszítjük, és frissen vágott lime-szeletet kínálunk mellé. Ez az étel egyszerre roppanós, szaftos és pikáns. Tökéletes gyors vacsora hétköznap estére, vagy egy ázsiai tematikájú este sztárja is lehet.