További engedélyek szükségesek

Egyszerű csirkés pad thai

Elkészítési idő
30
perc
Elkészítési idő

Összetevők

Hozzávalók:

  • 125 g rizstészta
  • 200 g csirkemellfilé
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 2 ek. étolaj
  • 2 ek. szezámolaj
  • 1 db tojás
  • 120 g mungóbabcsíra
  • 1 csomag pad thai szósz (80 g-os kiszerelés)
  • só, bors
  • 2 ek. pirított földimogyoró

A tálaláshoz:

  • 1 ek. pirított földimogyoró
  • 2 levél koriander
  • 0.5 db lime

Elkészítés

01

Először előkészítjük az alapanyagokat: a rizstésztát forró vízbe áztatjuk, vagy kifőzzük a csomagoláson feltüntetett leírás alapján, majd leszűrjük és félretesszük. A csirkemellet csíkokra vágjuk. A vöröshagymát vékony félkarikákra, a fokhagymát és az újhagymát pedig karikákra vágjuk. 

02

Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban olajat hevítünk, és beledobjuk az összes hagymát. Ezt követően rátesszük a csirkecsíkokat, és aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a tésztát és összeforgatjuk.

03

A csirkés-tésztás alapot a wok egyik oldalára rendezzük, és az üres részre szezámolajat teszünk, majd beleütünk egy tojást. Gyors mozdulatokkal rántottaszerűen elkeverjük a serpenyőben, majd hozzáadjuk a mungóbabcsírát.

04

Belekeverjük a teljes csomag pad thai szószt, alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja az ízes mártás a tésztát és a húsdarabokat. Sózzuk, borsozzuk, végül beleszórjuk a pirított földimogyorót is, és már csak éppen átmelegítjük az egészet.

05

Tálaláskor megszórjuk még egy kis földimogyoróval, néhány korianderlevéllel díszítjük, és frissen vágott lime-szeletet kínálunk mellé. Ez az étel egyszerre roppanós, szaftos és pikáns. Tökéletes gyors vacsora hétköznap estére, vagy egy ázsiai tematikájú este sztárja is lehet.

megosztás