Vitello Tonnato - Borjúkaraj tonhalkrémmel

Elkészítési idő
80
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 600 g borjúkaraj
  • 100 g olívaolaj
  • 150 g tonhalkonzerv
  • 3 filé sózott, pácolt szardella
  • 40 g kapribogyó
  • 2 ek. redukált húsleves
  • 400 g majonéz
  • ízlés szerint citromlé
  • só, bors
  • 4 szelet szeletelt kenyér
  • 15 g vaj

Elkészítés

Hozzávalók

01

A borjúkarajt olajon kérgezzük meg egy serpenyőben, majd tegyük be az előmelegített 180 fokos sütőbe, süssük 8 percen keresztül, majd pihentessük.

Akkor jó a borjú, ha megsül, viszont még részekben rózsaszín belül. 

02

A tonhalat a szardellával, kapri bogyóval, majonézzel és a szirupszerű, mártássá redukált csirkealaplével turmixoljuk össze, majd ízesítsük citrom levével, sóval és borssal.

03

Készítsünk egy pirítóst, kenjük meg vajjal. Szeleteljünk vékonyan szeleteket a borjú karajból és helyezzük a toastunkra, majd kenjük meg a tetejét a tonhalkrémünkkel.

megosztás