Összetevők
- 600 g borjúkaraj
- 100 g olívaolaj
- 150 g tonhalkonzerv
- 3 filé sózott, pácolt szardella
- 40 g kapribogyó
- 2 ek. redukált húsleves
- 400 g majonéz
- ízlés szerint citromlé
- só, bors
- 4 szelet szeletelt kenyér
- 15 g vaj
Elkészítés
Hozzávalók
01
A borjúkarajt olajon kérgezzük meg egy serpenyőben, majd tegyük be az előmelegített 180 fokos sütőbe, süssük 8 percen keresztül, majd pihentessük.
Akkor jó a borjú, ha megsül, viszont még részekben rózsaszín belül.
02
A tonhalat a szardellával, kapri bogyóval, majonézzel és a szirupszerű, mártássá redukált csirkealaplével turmixoljuk össze, majd ízesítsük citrom levével, sóval és borssal.
03
Készítsünk egy pirítóst, kenjük meg vajjal. Szeleteljünk vékonyan szeleteket a borjú karajból és helyezzük a toastunkra, majd kenjük meg a tetejét a tonhalkrémünkkel.