Tükörtojás sonkába göngyölt spárgával
Összetevők
- 2 db tojás
- 200 g spárga
- 60 g sonka feketeerdei
- 15 g vaj
- só, bors
Elkészítés
01
A teflonedényt felforrósítjuk, a tojást óvatosan a tepsibe engedjük, hogy a sárgája ne folyjon szét.
02
Enyhén megsózzuk. Ha már a fehérje nem áttetsző, fedővel lefedjük és így sütjük készre.
03
A spárgát a vajon átforgatjuk, ízesítjük a fűszerekkel, majd kevés vizet aláöntve, néhányszor átkeverve megpároljuk.
04
Amikor puha, de még roppanós, akkor kivesszük a serpenyőből, kettesével-hármasával körbetekerjük a feketeerdei sonkával, és hirtelen rápirítjuk a sonkát. Frissen tálaljuk.
Tápárték/adag
-
kalória
500.9 -
zsír
30.6 g -
fehérje
29.6 g -
szénhidrát
26.3 g