Összetevők
A tésztához
- 50 g SPAR Natur*pur Bio teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 50 g SPAR Natur*pur Bio búzafinomliszt
- 1 db tojás
- 1.5 dl SPAR free from laktózmentes tej (1,5%)
- 1 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
- 20 ml olaj
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 125 g SPAR free from laktózmentes félzsíros tehéntúró
- 120 g SPAR Natur*pur Bio magozott meggy
- 50 g DESPAR free from laktózmentes, élőflórás görögjoghurt
- 30 g SPAR Vital eritrit
- 1 db citrom héja
- 0.5 db vaníliarúd
Elkészítés
01
A tésztához való összetevőket botmixerrel csomómentesre keverjük, majd egy picit állni hagyjuk. Ezután ismét átkeverjük, és felforrósított tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. (Az első palacsinta előtt pár csepp olajjal kikenhetjük a tepsit, utána már nem kell olajozni.)
02
A töltelékhez összetörjük a túrót, majd hozzákeverjük a joghurtot, reszelt citromhéjat, eritritet és a vaníliarúdból kikapart vaníliát. A palacsintára kenjük a túrót, rászórunk néhány szem lecsöpögtetett meggyet és feltekerjük, vagy háromszögre hajtogatjuk.
03
Meggyel, esetleg pirított mandulaforgáccsal díszíthetjük.
Tápárték/adag
-
kalória
157 -
zsír
6 g -
fehérje
8 g -
szénhidrát
17 g -
cukor
1 g