Meggyes-túrós palacsinta – csökkentett cukortartalmú

Elkészítési idő
40
perc
Elkészítési idő

Összetevők

A tésztához

  • 50 g SPAR Natur*pur Bio teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 50 g SPAR Natur*pur Bio búzafinomliszt
  • 1 db tojás
  • 1.5 dl SPAR free from laktózmentes tej (1,5%)
  • 1 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
  • 20 ml olaj
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 125 g SPAR free from laktózmentes félzsíros tehéntúró
  • 120 g SPAR Natur*pur Bio magozott meggy
  • 50 g DESPAR free from laktózmentes, élőflórás görögjoghurt
  • 30 g SPAR Vital eritrit
  • 1 db citrom héja
  • 0.5 db vaníliarúd

Elkészítés

01

A tésztához való összetevőket botmixerrel csomómentesre keverjük, majd egy picit állni hagyjuk. Ezután ismét átkeverjük, és felforrósított tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. (Az első palacsinta előtt pár csepp olajjal kikenhetjük a tepsit, utána már nem kell olajozni.)

02

A töltelékhez összetörjük a túrót, majd hozzákeverjük a joghurtot, reszelt citromhéjat, eritritet és a vaníliarúdból kikapart vaníliát. A palacsintára kenjük a túrót, rászórunk néhány szem lecsöpögtetett meggyet és feltekerjük, vagy háromszögre hajtogatjuk.

03

Meggyel, esetleg pirított mandulaforgáccsal díszíthetjük.

Tápárték/adag
  • kalória
    157
  • zsír
    6 g
  • fehérje
    8 g
  • szénhidrát
    17 g
  • cukor
    1 g
megosztás