yxcv

Tramezzini caldo mozzarellával

Elkészítési idő
30
perc

Összetevők

  • 2 db mozzarella golyó
  • 17.5 dkg sonka
  • 2.5 db paradicsom
  • 1 csipet oregánó
  • 1 csipet
  • 12.5 dkg rukkola
  • 1 csomag toast kenyér
  • 2 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

01

Először a fokhagymás olajat készítsük el (amennyiben nincs otthon még). Roppant egyszerű: az olívaolajba belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. Felhasználás után pedig érdemes egy befőttes vagy csattos üvegbe beletölteni és a hűtőben tárolni egy következő szendvicssütés alkalmáig

02

Egy szelet kenyeret beleteszünk a szendvicssütőbe, megkenjük fokhagymás olajjal, erre kerül egy vékony szelet mozzarella; sózzuk, megszórjuk oregánóval. A sonkából akkora darabot teszünk a kenyérre, amekkora éppen befedi azt, majd vékony karikára vágott paradicsomot helyezünk rá, és ezt is sózzuk.

03

Szórunk rá a rukkolából, befedjük egy másik szelet kenyérrel, amelynek az alsó felét előbb megkenjük a fokhagymás olajjal. A sütőt összezárjuk és a szendvicset 2-3 perc alatt készre sütjük.

megosztás