Összetevők
- 2 db mozzarella golyó
- 17.5 dkg sonka
- 2.5 db paradicsom
- 1 csipet oregánó
- 1 csipet só
- 12.5 dkg rukkola
- 1 csomag toast kenyér
- 2 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
Először a fokhagymás olajat készítsük el (amennyiben nincs otthon még). Roppant egyszerű: az olívaolajba belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. Felhasználás után pedig érdemes egy befőttes vagy csattos üvegbe beletölteni és a hűtőben tárolni egy következő szendvicssütés alkalmáig
Egy szelet kenyeret beleteszünk a szendvicssütőbe, megkenjük fokhagymás olajjal, erre kerül egy vékony szelet mozzarella; sózzuk, megszórjuk oregánóval. A sonkából akkora darabot teszünk a kenyérre, amekkora éppen befedi azt, majd vékony karikára vágott paradicsomot helyezünk rá, és ezt is sózzuk.
Szórunk rá a rukkolából, befedjük egy másik szelet kenyérrel, amelynek az alsó felét előbb megkenjük a fokhagymás olajjal. A sütőt összezárjuk és a szendvicset 2-3 perc alatt készre sütjük.