Feta sajtos, cukkinis, spenótos flatbread
Összetevők
Hozzávalók 6 szelethez:
- 100 g tejföl
- 200 g fetasajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 csokor friss kapor
- ízlés szerint só, bors
- 2 evőkanál fagyasztott parajpüré
- 1 csomag leveles tészta
- 3 evőkanál olívaolaj
- 140 g reszelt trappista sajt
- 1 db cukkini
- 4 db koktélparadicsom
- 4 db zöld olívabogyó
Elkészítés
A tejfölt kikeverjük 100 g feta sajttal és a zúzott fokhagymával. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és az aprított kaprot, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a kiolvasztott parajpürét is.
A leveles tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, és 1 cm-re a tészta szélétől téglalap alakban bevágjuk. Meglocsoljuk az olívaolaj felével, elkenjük rajta és 180 fokra előmelegített sütőben elősütjük 4 perc alatt.
Az elősütött tésztát a bevágott részen belül megkenjük a spenótos-fetás krémmel, megszórjuk reszelt sajttal és erre morzsoljuk a maradék feta sajtot.
Kirakjuk a tetejét a vékonyan felkarikázott cukkinivel, a félbevágott paradicsommal és a felezett olívabogyóval. Meglocsoljuk még egy kevés olívaolajjal, és a 180 fokos sütőbe dobjuk 18 percre.