További engedélyek szükségesek

Feta sajtos, cukkinis, spenótos flatbread

Elkészítési idő
20
perc
Elkészítési idő
22
perc
Sütési idő

Összetevők

Hozzávalók 6 szelethez:

  • 100 g tejföl
  • 200 g fetasajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 csokor friss kapor
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 evőkanál fagyasztott parajpüré
  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 140 g reszelt trappista sajt
  • 1 db cukkini
  • 4 db koktélparadicsom
  • 4 db zöld olívabogyó

Elkészítés

Nincs meg minden otthon?
01

A tejfölt kikeverjük 100 g feta sajttal és a zúzott fokhagymával. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és az aprított kaprot, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a kiolvasztott parajpürét is.

02

A leveles tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, és 1 cm-re a tészta szélétől téglalap alakban bevágjuk. Meglocsoljuk az olívaolaj felével, elkenjük rajta és 180 fokra előmelegített sütőben elősütjük 4 perc alatt.

03

Az elősütött tésztát a bevágott részen belül megkenjük a spenótos-fetás krémmel, megszórjuk reszelt sajttal és erre morzsoljuk a maradék feta sajtot. 

04

Kirakjuk a tetejét a vékonyan felkarikázott cukkinivel, a félbevágott paradicsommal és a felezett olívabogyóval. Meglocsoljuk még egy kevés olívaolajjal, és a 180 fokos sütőbe dobjuk 18 percre.

megosztás