x

Tejfölös sonkaleves

Összetevők

  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db babérlevél
  • 3 db egész fekete bors
  • 35 dkg főtt, füstölt sonka
  • 2 ek. liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

01

Az összes zöldséget megtisztítjuk, a répát és a gyökeret kockákra vágjuk, majd fazékba rakjuk. 1,5 liter vizet öntünk rá, a hagymát, a babérlevelet és a borsot hozzáadjuk, enyhén megsózzuk. Nagy lángon fölforraljuk, majd félig lefedve kb. 25 perc alatt puhára főzzük. A sonkát egy centis kockákra vágva hozzáadjuk, és csak addig főzzük, amíg a habarást kikeverjük. Ehhez a lisztet a tejföllel és egy kevés hideg vízzel simára keverjük, azután egy merőkanálnyit a forró levesből belemerünk. Így öntjük a többi leveshez. Utána sózunk, esetleg borsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel megszórjuk.

Megmaradt egy kis főtt sonka és nem tudja mit készítsen belőle? Mi most mutatunk egy jó kis receptet. Mégpedig egy tejfölös sonkalevest, amely hamar elkészül és biztos, hogy szeretni fogja a család.

megosztás