Tárkonyos nyúlraguleves krumpligombóccal
Összetevők
A krumpligombóchoz
- 400 g burgonya
- só, bors
- 1 db tojás
- 100 g finomliszt
A leveshez
- 30 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g nyúlcombfilé
- só, bors
- 100 g karalábé
- 200 g karfiol
- 1 szál sárgarépa
- 0.5 szál fehérrépa
- 1 db babérlevél
- 1 liter csirkealaplé
- 150 g fagyasztott zöldborsó
- 150 ml főzőtejszín
- 2 szál friss tárkony
- 0.5 csokor petrezselyem
- 0.5 db citromlé
- 50 g vaj
Elkészítés
A krumpligombóchoz a burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, majd hideg vízzel átmossuk, és hagyjuk, hogy kicsit hűljön. Amik or kihűlt, összetörjük krumplinyomóval, hozzádobjuk a tojást és a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összegyúrjuk. Egy kissé ragacsos masszát kell kapnunk.
Az olajon elkezdjük megpárolni a fél karikára vágott hagymát és 1 perc dinsztelés után hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát is, majd rádobjuk a kis kockákra vágott húst. Ha megpirult, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt karalábét, répákat és karfiolt, és a babérlevelet. Egy percig pároljuk a zöldségeket, majd felöntjük az alaplével és hozzáadjuk a zöldborsót is. Mikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, a krumpligombóc tésztáját két benedvesített kanál segítségével beleszaggatjuk a levesbe, és további 5 percig főzzük.
Hozzáöntjük a tejszínt és beleszórjuk a felaprított tárkonyt és petrezselyemzöldet is. Végül belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét is.
Elzárjuk a tűzhelyet és folyamatos kevergetés mellett beleolvasztjuk a vajat is.