További engedélyek szükségesek

Tárkonyos nyúlraguleves krumpligombóccal

Összetevők

A krumpligombóchoz

  • 400 g burgonya
  • só, bors
  • 1 db tojás
  • 100 g finomliszt

A leveshez

  • 30 ml étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 g nyúlcombfilé
  • só, bors
  • 100 g karalábé
  • 200 g karfiol
  • 1 szál sárgarépa
  • 0.5 szál fehérrépa
  • 1 db babérlevél
  • 1 liter csirkealaplé
  • 150 g fagyasztott zöldborsó
  • 150 ml főzőtejszín
  • 2 szál friss tárkony
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 0.5 db citromlé
  • 50 g vaj

Elkészítés

01

A krumpligombóchoz a burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, majd hideg vízzel átmossuk, és hagyjuk, hogy kicsit hűljön. Amik or kihűlt, összetörjük krumplinyomóval, hozzádobjuk a tojást és a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összegyúrjuk. Egy kissé ragacsos masszát kell kapnunk.

02

Az olajon elkezdjük megpárolni a fél karikára vágott hagymát és 1 perc dinsztelés után hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát is, majd rádobjuk a kis kockákra vágott húst. Ha megpirult, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt karalábét, répákat és karfiolt, és a babérlevelet. Egy percig pároljuk a zöldségeket, majd felöntjük az alaplével és hozzáadjuk a zöldborsót is. Mikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, a krumpligombóc tésztáját két benedvesített kanál segítségével beleszaggatjuk a levesbe, és további 5 percig főzzük.

03

Hozzáöntjük a tejszínt és beleszórjuk a felaprított tárkonyt és petrezselyemzöldet is. Végül belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét is.

Elzárjuk a tűzhelyet és folyamatos kevergetés mellett beleolvasztjuk a vajat is.

 

Nincs meg minden otthon?
megosztás