További engedélyek szükségesek

Lasagne-leves

Elkészítési idő
30
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 30 ml étolaj
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 500 g darált sertéshús
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 690 ml passata
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 2 teáskanál oregánó
  • 4 db lasagne tészta
  • 400 g fagyasztott olasz zöldségmix
  • 200 ml habtejszín
  • 150 g reszelt gouda sajt

Elkészítés

Nincs meg minden otthon?
01

Olajat melegítünk egy lábosban, és hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát. Közepes hőfokon 5 percig dinszteljük, majd belerakjuk a darált húst és erős hőfokon 3 percig pirítjuk. 

02

Belekanalazzuk a főzőedénybe a sűrített paradicsomot, és 1 perc pirítás után felöntjük a passatával és az alaplével. 

03

Amikor forr, sózzuk, ízesítjük az oregánóval, beletördeljük a lasagnetésztát és 8 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségmixet. 

04

Amikor a tészta megpuhult, beleöntjük a tejszínt, egyet forralunk rajta, majd a kész levest reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

megosztás