Lasagne-leves
Összetevők
- 30 ml étolaj
- 0.5 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g darált sertéshús
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 690 ml passata
- 1 liter zöldségalaplé
- só
- 2 teáskanál oregánó
- 4 db lasagne tészta
- 400 g fagyasztott olasz zöldségmix
- 200 ml habtejszín
- 150 g reszelt gouda sajt
Elkészítés
01
Olajat melegítünk egy lábosban, és hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát. Közepes hőfokon 5 percig dinszteljük, majd belerakjuk a darált húst és erős hőfokon 3 percig pirítjuk.
02
Belekanalazzuk a főzőedénybe a sűrített paradicsomot, és 1 perc pirítás után felöntjük a passatával és az alaplével.
03
Amikor forr, sózzuk, ízesítjük az oregánóval, beletördeljük a lasagnetésztát és 8 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségmixet.
04
Amikor a tészta megpuhult, beleöntjük a tejszínt, egyet forralunk rajta, majd a kész levest reszelt sajttal megszórva tálaljuk.