Sütőtökös-spenótos quiche
Összetevők
- 300 g liszt (laktózmentes változathoz)
- 300 g gluténmentes lisztkeverék (gluténmentes változathoz)
- 500 g sütőtök v. Hokkaido tök
- 500 g bébispenót
- 150 g vaj (gluténmentes változathoz)
- 100 g laktózmentes vaj (laktózmentes változathoz)
- 4 tojás
- 1 liter laktózmentes tej (laktózmentes változathoz)
- 1 dl tej (1,5%) (gluténmentes változathoz)
- 250 g laktózmentes mascarpone (laktózmentes változathoz)
- 75 g kecskesajt (gluténmentes változathoz)
- 1 ek. repceolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- szerecsendió
Elkészítés
A lisztet a vajjal, 1 tojással és ½ kk sóval jól összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe 30 percre. A tököt kis kockákra, a fokhagymát pedig apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és beletesszük a felkockázott tököt, a bébispenótot, majd ízesítsük a fűszerekkel. Rövid ideig főzzük, amíg a sütőtök félig megpuhul. A tésztát lisztezett asztalon kinyújtjuk, valamivel nagyobbra, mint a quiche sütőforma – ami általában 24-26 cm. Simítsuk bele a tésztát, majd villával szurkáljuk meg az alját. A megmaradt 3 tojást a tejjel és a puha kecskesajttal elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. A tésztára rászedjük a zöldségeket és leöntjük a sajtos öntettel. 200 °C -ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 45 perc alatt készre sütjük. (Nagyjából 6 szelet lesz belőle.)
SPAR free from glutén- és laktózmentes általános sütőkeverékpor (1 kg)
Szarvasi laktózmentes mascarpone krémsajt (250 g)
SPAR free from ESL laktózmentes, zsírszegény tej 1,5% (1 l)
-
kalória
570 -
zsír
37 g -
fehérje
16 g -
szénhidrát
42 g