123

Sütőtökös-spenótos quiche

Elkészítési idő
90
perc

Összetevők

  • 300 g liszt (laktózmentes változathoz)
  • 300 g gluténmentes lisztkeverék (gluténmentes változathoz)
  • 500 g sütőtök v. Hokkaido tök
  • 500 g bébispenót
  • 150 g vaj (gluténmentes változathoz)
  • 100 g laktózmentes vaj (laktózmentes változathoz)
  • 4 tojás
  • 1 liter laktózmentes tej (laktózmentes változathoz)
  • 1 dl tej (1,5%) (gluténmentes változathoz)
  • 250 g laktózmentes mascarpone (laktózmentes változathoz)
  • 75 g kecskesajt (gluténmentes változathoz)
  • 1 ek. repceolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • szerecsendió

Elkészítés

01

A lisztet a vajjal, 1 tojással és ½ kk sóval jól összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe 30 percre. A tököt kis kockákra, a fokhagymát pedig apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és beletesszük a felkockázott tököt, a bébispenótot, majd ízesítsük a fűszerekkel. Rövid ideig főzzük, amíg a sütőtök félig megpuhul. A tésztát lisztezett asztalon kinyújtjuk, valamivel nagyobbra, mint a quiche sütőforma – ami általában 24-26 cm. Simítsuk bele a tésztát, majd villával szurkáljuk meg az alját. A megmaradt 3 tojást a tejjel és a puha kecskesajttal elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. A tésztára rászedjük a zöldségeket és leöntjük a sajtos öntettel.  200 °C -ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 45 perc alatt készre sütjük. (Nagyjából 6 szelet lesz belőle.)

Szerezd be a hozzávalókat tőlünk!

SPAR free from glutén- és laktózmentes általános sütőkeverékpor (1 kg)

Irány az Online shop!

Szerezd be a hozzávalókat tőlünk!

Riska laktózmentes vaj (100 g)

Irány az Online shop!

Szerezd be a hozzávalókat tőlünk!

Szarvasi laktózmentes mascarpone krémsajt (250 g)

Irány az Online shop!

Szerezd be a hozzávalókat tőlünk!

SPAR free from ESL laktózmentes, zsírszegény tej 1,5% (1 l)

Irány az Online shop!

Tápárték/adag
  • kalória
    570
  • zsír
    37 g
  • fehérje
    16 g
  • szénhidrát
    42 g
megosztás