Sütőtökkrémleves

Sütőtök krémleves pirított tökmaggal

Elkészítési idő
45
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2 evőkanál kukoricaolaj
  • 40 dkg sütőtök
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 0.5 dl tökmagolaj
  • 4 teáskanál tökmag
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 liter almalé

Elkészítés

01

A hagymát apróra vágjuk, a sütőtököt kockázzuk.

02

A kukoricaolajon világossárgára pirítjuk a hagymát. Felöntjük az almalével, beletesszük a kockára vágott tököt, ízesítjük fokhagymával, sóval, tökmagolajjal, és puhára főzzük.

03

Összeturmixoljuk a főzőtejszínnel és a végén utánaízesítünk. Az utánízesítés során az ínyencek pár csepp almaecetet is tehetnek bele.

04

Tálalás: A levest csészékbe vagy tányérokba szedjük, tökmagolajjal és tejföllel mintázzuk, majd megszórjuk pirított tökmaggal.

megosztás