Sütőtök krémleves pirított tökmaggal
Összetevők
- 10 dkg vöröshagyma
- 2 evőkanál kukoricaolaj
- 40 dkg sütőtök
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 0.5 dl tökmagolaj
- 4 teáskanál tökmag
- 4 evőkanál tejföl
- 1 liter almalé
Elkészítés
01
A hagymát apróra vágjuk, a sütőtököt kockázzuk.
02
A kukoricaolajon világossárgára pirítjuk a hagymát. Felöntjük az almalével, beletesszük a kockára vágott tököt, ízesítjük fokhagymával, sóval, tökmagolajjal, és puhára főzzük.
03
Összeturmixoljuk a főzőtejszínnel és a végén utánaízesítünk. Az utánízesítés során az ínyencek pár csepp almaecetet is tehetnek bele.
04
Tálalás: A levest csészékbe vagy tányérokba szedjük, tökmagolajjal és tejföllel mintázzuk, majd megszórjuk pirított tökmaggal.