Sült csirkemell céklapesztóval, batátával
Összetevők
A húshoz
- 130 g csirkemell
- 1 ek. olívaolaj
- 1.5 dl csirkealaplé
- só, bors
A pesztóhoz és batátához
- 1 közepes méretű cékla
- 1 ek. olívaolaj
- 10 g parmezán
- 10 g pirított mandula
- 1 kk. balzsamecet
- 0.5 gerezd fokhagyma
- friss bazsalikom
- só, bors
- 250 g édesburgonya
- 1 ek. olívaolaj
Elkészítés
01
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd egy jól felmelegített serpenyőben, az olajon oldalanként 2-3 perc alatt megpirítjuk, ezután lejjebb vesszük a fokozatot, ráöntjük az alaplevet, és lefedve kb. fél óra alatt készre pároljuk.
02
A céklát alufóliába csomagoljuk és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. (40 perc után mellérakjuk a megmosott, nagyobb hasábokra vágott, kis sóval, borssal, olajjal összeforgatott édesburgonyát is.) További fél órán át sütjük őket, így a cékla és a köret egyszerre fog elkészülni. A megsült céklát hagyjuk kihűlni, hámozzuk meg és kis kockákra vágjuk fel. Ezután tegyük robotgépbe és a többi hozzávalóval együtt pépesítsük.
Tápárték/adag
-
kalória
819 -
zsír
40 g -
fehérje
45 g -
szénhidrát
69 g