gluten

Sült csirkemell céklapesztóval, batátával

Elkészítési idő
70
perc

Összetevők

A húshoz

  • 130 g csirkemell
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1.5 dl csirkealaplé
  • só, bors

A pesztóhoz és batátához

  • 1 közepes méretű cékla
  • 1 ek. olívaolaj
  • 10 g parmezán
  • 10 g pirított mandula
  • 1 kk. balzsamecet
  • 0.5 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • só, bors
  • 250 g édesburgonya
  • 1 ek. olívaolaj

Elkészítés

01

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd egy jól felmelegített serpenyőben, az olajon oldalanként 2-3 perc alatt megpirítjuk, ezután lejjebb vesszük a fokozatot, ráöntjük az alaplevet, és lefedve kb. fél óra alatt készre pároljuk.

02

A céklát alufóliába csomagoljuk és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. (40 perc után mellérakjuk a megmosott, nagyobb hasábokra vágott, kis sóval, borssal, olajjal összeforgatott édesburgonyát is.) További fél órán át sütjük őket, így a cékla és a köret egyszerre fog elkészülni. A megsült céklát hagyjuk kihűlni, hámozzuk meg és kis kockákra vágjuk fel. Ezután tegyük robotgépbe és a többi hozzávalóval együtt pépesítsük. 

Tápárték/adag
  • kalória
    819
  • zsír
    40 g
  • fehérje
    45 g
  • szénhidrát
    69 g
megosztás