Baked Butternut Squash Pumpkin Stuffed with Spinach and Ricotta Cheese

Spenótos-túrós töltött sütőtök

Elkészítési idő
65
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1 kisebb sütőtök
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. zsálya
  • 300 g cottage cheese
  • 2 marék dió
  • 100 g friss spenót

Elkészítés

01

220°C-ra előmelegíted a sütőt, közben félbevágod a tököt, és kikanalazod a magokat. Vékonyan megkened olívaolajjal, majd mehet be a sütőbe 35‒40 percre.

02

Ezalatt a hagymát apróra felvágod, kis zsiradékon lepirítod, majd jöhet hozzá az apróra vágott fokhagyma és zsálya, ezzel már csak 1 percig pirítod, majd elzárod a gázt. A túróból 50 g-ot félreteszel, a többit hozzáadod a hagymához és a spenóttal együtt összekevered.

03

A kisült sütőtökből kikanalazod a húsát, úgy, hogy a tök szélénél 1 cm-es sávot meghagysz. A kikanalazott sütőtököt és a dió ¾-edét összekevered a hagymás elegyeddel, majd visszatöltöd a sütőtökbe, a tetejét megszórod a maradék cottage cheese-zel és dióval.


Ezután beteszed a sütőbe 15 percre.

Tipp:

A dió helyett fenyőmaggal is díszítheted, hiszen nagyon jól harmonizál az ízekkel.

megosztás