Spenótos-túrós töltött sütőtök
65
PT65M perc
PT65M perc
Elkészítési idő
Összetevők
- 1 kisebb sütőtök
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk. zsálya
- 300 g cottage cheese
- 2 marék dió
- 100 g friss spenót
Elkészítés
01
220°C-ra előmelegíted a sütőt, közben félbevágod a tököt, és kikanalazod a magokat. Vékonyan megkened olívaolajjal, majd mehet be a sütőbe 35‒40 percre.
03
A kisült sütőtökből kikanalazod a húsát, úgy, hogy a tök szélénél 1 cm-es sávot meghagysz. A kikanalazott sütőtököt és a dió ¾-edét összekevered a hagymás elegyeddel, majd visszatöltöd a sütőtökbe, a tetejét megszórod a maradék cottage cheese-zel és dióval.
Ezután beteszed a sütőbe 15 percre.
Tipp:
A dió helyett fenyőmaggal is díszítheted, hiszen nagyon jól harmonizál az ízekkel.