Marcipános csillageső
PT90M perc
perc
Összetevők
- 100 g liszt
- 100 g kristálycukor
- 110 g vaj
- 1 db kisebb tojás
- 45 g kakaópor
- 1 csipet só
- marcipán
- csokoládédara
- színes cukorszórat
Elkészítés
A vajat a cukorral krémesre kevered, majd a tojást is hozzáadod. A lisztet és a kakaóport beleszitálod a táladba, beleteszed a csipet sót, és egy spatula segítségével beledolgozod a masszádba.
Fóliába csomagolva pár órára a hűtőbe teszed.
A pihentetés után egy alaposan kilisztezett felületen kinyújtod a tésztádat 4 mm vastagságúra, majd csillag formákat szaggatsz belőle, és egy 175°C-ra előmelegített sütőben 9 perc alatt készre sütöd őket.
Míg hűlnek a kekszek, porcukorral beszórt felületen kinyújtod a marcipánt, majd kisebb csillagokat szúrsz ki belőle, amiket csokoládédarával és színes cukorszórattal díszítesz.
Ezután a kihűlt kekszekre rányomkodod a marcipáncsillagokat.
Készíthetsz kis marcipános „szendvicseket” is a kekszekből. Ekkor a kinyújtott marcipánokból ugyanakkora csillagokat vágj ki, mint a kekszed volt, majd fogj két kekszet, amit a marcipáncsillaggal illessz össze.