Pile of christmas cinnamon star cookies on wooden table, closeup
Daniela Baumann Daniela Baumann

Marcipános csillageső

Elkészítési idő
90
perc
Elkészítési idő
90
perc
Pihentetési idő

Összetevők

  • 100 g liszt
  • 100 g kristálycukor
  • 110 g vaj
  • 1 db kisebb tojás
  • 45 g kakaópor
  • 1 csipet
  • marcipán
  • csokoládédara
  • színes cukorszórat

Elkészítés

01

A vajat a cukorral krémesre kevered, majd a tojást is hozzáadod. A lisztet és a kakaóport beleszitálod a táladba, beleteszed a csipet sót, és egy spatula segítségével beledolgozod a masszádba. 

Fóliába csomagolva pár órára a hűtőbe teszed.

02

A pihentetés után egy alaposan kilisztezett felületen kinyújtod a tésztádat 4 mm vastagságúra, majd csillag formákat szaggatsz belőle, és egy 175°C-ra előmelegített sütőben 9 perc alatt készre sütöd őket.

03

Míg hűlnek a kekszek, porcukorral beszórt felületen kinyújtod a marcipánt, majd kisebb csillagokat szúrsz ki belőle, amiket csokoládédarával és színes cukorszórattal díszítesz.
 

Ezután a kihűlt kekszekre rányomkodod a marcipáncsillagokat.

Tipp:

Készíthetsz kis marcipános „szendvicseket” is a kekszekből. Ekkor a kinyújtott marcipánokból ugyanakkora csillagokat vágj ki, mint a kekszed volt, majd fogj két kekszet, amit a marcipáncsillaggal illessz össze.

megosztás