Sós vendégváró falatok
80
PT80M perc
PT80M perc
Elkészítési idő
Összetevők
- 500 g liszt
- 200 g vaj
- 3 ek. tejföl
- 1 db tojás
- 2 tk. só
- 7 g instant élesztő
Tetejére
- 1 db tojás
- szezámmag
- rozmaring
- mák
Elkészítés
01
A lisztet a vajjal elmorzsolod, majd mehet bele a tejföl, a tojás, a só és az élesztő. Alaposan összegyúrod, majd elfelezed a tésztát.
02
Az egyik felébe két teáskanál apróra vágott rozmaringot teszel, amivel szintén átgyúrod. Mindkét gombócot negyed órát pihenteted.
03
Ha letelt a negyed óra, 2 mm vastagságúra nyújtod a tésztákat, lekened őket kissé felvert tojással, majd a rozmaringos tésztát szezámmaggal, a sima tésztát mákkal szórod meg, végül hosszú rudakra szeleteled és 200°C-on kisütöd 15 perc alatt.
Tipp:
Habár önmagában is nagyon finomak a rudak, kínálhatóak krémek mellé, mint például fokhagymás sajtkrém, vagy akár diókrém mellé is.