salty sesame bread sticks traditional homemade baked snacks on the table - close up healthy vegan or vegetarian food concept
© Miljan Zivkovic © Miljan Zivkovic

Sós vendégváró falatok

Elkészítési idő
80
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 500 g liszt
  • 200 g vaj
  • 3 ek. tejföl
  • 1 db tojás
  • 2 tk.
  • 7 g instant élesztő

Tetejére

  • 1 db tojás
  • szezámmag
  • rozmaring
  • mák

Elkészítés

01

A lisztet a vajjal elmorzsolod, majd mehet bele a tejföl, a tojás, a  és az élesztő. Alaposan összegyúrod, majd elfelezed a tésztát.

02

Az egyik felébe két teáskanál apróra vágott rozmaringot teszel, amivel szintén átgyúrod. Mindkét gombócot negyed órát pihenteted.

03

Ha letelt a negyed óra, 2 mm vastagságúra nyújtod a tésztákat, lekened őket kissé felvert tojással, majd a rozmaringos tésztát szezámmaggal, a sima tésztát mákkal szórod meg, végül hosszú rudakra szeleteled és 200°C-on kisütöd 15 perc alatt.

Tipp:

Habár önmagában is nagyon finomak a rudak, kínálhatóak krémek mellé, mint például fokhagymás sajtkrém, vagy akár diókrém mellé is.

megosztás