Sliced Pumpkin Bundt Cake with Sugar Icing on a White Plate

Pumpkin spice latte kuglóf

Elkészítési idő
95
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 4 db tojás
  • 230 g olaj
  • 450 g sütőtökpüré
  • 150 g cukor
  • 150 g barna cukor
  • 280 g liszt
  • 2 tk. sütőpor
  • csipet
  • 1 tk. pumpkin pie spice
  • 0.5 tk. fahéj

Krém:

  • 240 g krémsajt
  • 320 g porcukor
  • 2 tk. instant kávé
  • 200 ml tejszín

Elkészítés

01

175°C-ra előmelegíted a sütőt, a kuglófformádat pedig vékonyan kiolajozod.

02

A száraz hozzávalókat kiméred egy kisebb tálba, félreteszed. Egy nagyobb keverőtálba beleméred a cukrokat, a sütőtökpürét, az olajat és a tojásokat, majd összekevered . Ha simára keverted, mehetnek bele a száraz hozzávalók. A masszát a formába öntöd és kb. 1 órára sütőbe teszed.

Tűpróbával ellenőrzöd, hogy megsült-e a tésztád.

03

A krémhez a krémsajtot 1 percig kevered közepes fokozaton, majd hozzáadod a porcukrot és a kávéport, ezzel is átkevered. Végül spatulával vagy kézi habverő segítségével hozzákevered a tejszínt, vigyázva, hogy ne verődjön fel.

Végül a kihűlt kuglófra csorgatod.

Tipp:

A kuglóf tetejét bio narancshéjjal díszítheted.

megosztás