Chocolate caramel cupcake with nuts and butterscotch syrup

Dupla mogyorókrémes cupcake

Elkészítési idő
65
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 200 g liszt
  • 200 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 50 g vaj
  • 2 ek. mogyorós krém
  • 50 g kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej

Krém

  • 230 g puha vaj
  • 160 g porcukor
  • 30 g kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 150 g mogyorós krém

Elkészítés

01

A kétféle cukrot a tojásokkal habosra vered, majd beledolgozod a puha vajat és a mogyorós krémet. Végül a masszához adod a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a tejet. 

02

Muffinsütő formában elosztod az elegyedet, és 180°C-on 25 perc alatt kisütöd őket.

03

A krémhez a vajat habosodásig kevered, majd a kétféle cukrot, a kakaóport és a mogyorós krémet is beledolgozod. A krémedet habzsákba teszed, és a kihűlt muffinok tetejére nyomod körkörösen kívülről befelé haladva, egy csúcsot formázva.

Tipp:

Az elkészült sütiket durvára vágott mogyoróval díszítheted.

megosztás