Spárgás rizottó
Összetevők
- 120 g zöld spárga
- 80 g rizottó rizs (pl. Arborio)
- 60 g zöldborsó
- 3.5 dl zöldségalaplé
- 20 g Gruyére (vagy parmezán) sajt
- 1 fej vöröshagyma
- 50 ml fehérbor
- 15 g vaj (gluténmentes változathoz)
- 15 g laktózmentes vaj (laktózmentes változathoz)
- 1 kk. olívaolaj
- kakukkfű
- színes bors
- só
Elkészítés
01
A megmosott spárga fás végét levágjuk és kidobjuk, a zsenge hegyes végét 2-3 cm-esre, a többi részét 1 cm-es karikákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, megdinszteljük a hagymát és hozzáadjuk a rizst, amit szintén üvegesre pirítunk. Ezután hozzáöntjük a bort és pár perc alatt hagyjuk elpárologni. Miután a bor elforrt, merőkanalanként adjuk hozzá a meleg alaplevet, közben pedig folyamatosan kevergetjük. Amikor a rizs már majdnem puha (al dente), akkor adjuk hozzá a spárgát és a borsót, fűszerezzük és főzzük puhára. Végül keverjük hozzá a reszelt sajtot és a vajat, szükség esetén utóízesíthetjük.
Tápárték/adag
-
kalória
640 -
zsír
24 g -
fehérje
19 g -
szénhidrát
79 g