gluten

Spárgás rizottó

Elkészítési idő
50
perc

Összetevők

  • 120 g zöld spárga
  • 80 g rizottó rizs (pl. Arborio)
  • 60 g zöldborsó
  • 3.5 dl zöldségalaplé
  • 20 g Gruyére (vagy parmezán) sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 ml fehérbor
  • 15 g vaj (gluténmentes változathoz)
  • 15 g laktózmentes vaj (laktózmentes változathoz)
  • 1 kk. olívaolaj
  • kakukkfű
  • színes bors

Elkészítés

01

A megmosott spárga fás végét levágjuk és kidobjuk, a zsenge hegyes végét 2-3 cm-esre, a többi részét 1 cm-es karikákra vágjuk.  A hagymát felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, megdinszteljük a hagymát és hozzáadjuk a rizst, amit szintén üvegesre pirítunk. Ezután hozzáöntjük a bort és pár perc alatt hagyjuk elpárologni. Miután a bor elforrt, merőkanalanként adjuk hozzá a meleg alaplevet, közben pedig folyamatosan kevergetjük. Amikor a rizs már majdnem puha (al dente), akkor adjuk hozzá a spárgát és a borsót, fűszerezzük és főzzük puhára. Végül keverjük hozzá a reszelt sajtot és a vajat, szükség esetén utóízesíthetjük.

Szerezd be a hozzávalókat tőlünk!

Riska laktózmentes vaj (100 g)

Irány az Online shop!


Tápárték/adag
  • kalória
    640
  • zsír
    24 g
  • fehérje
    19 g
  • szénhidrát
    79 g
megosztás