Skandináv lazacleves
Összetevők
- 5 dkg vaj
- 1 póréhagyma
- 2 db sárgarépa
- 30 dkg burgonya
- 1 liter víz vagy alaplé
- só, bors
- 2 db babérlevél
- 1 csokor friss kapor
- 2 dl tejszín
- 35 dkg lazacfilé
- 1 citrom leve
Elkészítés
01
A vajat egy edényben olvasszuk meg, majd alacsony lángon pároljuk meg rajta a félkarikára vágott póréhagymát. Ha a hagyma már összeesett, adjuk hozzá a megtisztított, félkarikára vágott sárgarépát, valamint a felkockázott burgonyát. Pirítsuk pár percig, majd öntsük fel vízzel vagy alaplével.
02
Sózzuk-borsozzuk, adjuk hozzá a babérlevelet és a kapor apróra vágott szárát. Ezután addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak benne.
03
Ha kész, öntsük hozzá a tejszínt, ízesítsük citromlével és addig főzzük, amíg újra fel nem forr.
04
Ezután elzárjuk alatta a lángot, hozzákeverjük a friss, aprított kaprot és a kockára vágott halfilét, majd hagyjuk állni 10-12 percet, ezalatt a halhús kellően átfő, de nem esik szét benne.