Skandináv lazacleves

Skandináv lazacleves

Elkészítési idő
45
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 5 dkg vaj
  • 1 póréhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 30 dkg burgonya
  • 1 liter víz vagy alaplé
  • só, bors
  • 2 db babérlevél
  • 1 csokor friss kapor
  • 2 dl tejszín
  • 35 dkg lazacfilé
  • 1 citrom leve

Elkészítés

01

A vajat egy edényben olvasszuk meg, majd alacsony lángon pároljuk meg rajta a félkarikára vágott póréhagymát. Ha a hagyma már összeesett, adjuk hozzá a megtisztított, félkarikára vágott sárgarépát, valamint a felkockázott burgonyát. Pirítsuk pár percig, majd öntsük fel vízzel vagy alaplével. 

02

Sózzuk-borsozzuk, adjuk hozzá a babérlevelet és a kapor apróra vágott szárát. Ezután addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak benne.

03

Ha kész, öntsük hozzá a tejszínt, ízesítsük citromlével és addig főzzük, amíg újra fel nem forr.

04

Ezután elzárjuk alatta a lángot, hozzákeverjük a friss, aprított kaprot és a kockára vágott halfilét, majd hagyjuk állni 10-12 percet, ezalatt a halhús kellően átfő, de nem esik szét benne.

megosztás