Sajtos ropogós
70
PT70M perc
PT70M perc
Elkészítési idő
120
perc
perc
Pihentetési idő
Összetevők
- 300 g mandulaliszt
- 140 g Free From tejföl
- 150 g Free From vaj
- 1 tk. só
- 1 db tojás
- 150 g Free From trappista sajt
Elkészítés
01
A lisztet a vajjal elmorzsolod, hozzáadod a tejfölt és a sót, majd alaposan összedolgozod. Ha összeállt a tésztád, fóliába csomagolod, és két órára a hűtőbe teszed.
02
A pihentetés után a tésztát két részre osztod. Az egyik felét 2 mm vastagra nyújtod, bekened egy kissé felvert tojással, és megszórod a lereszelt trappista sajt felével, majd csillag alakú kiszúróformával kiszaggatod, és egy tepsire helyezed.
03
190°C- ra előmelegített sütőben 10 ‒12 perc alatt aranybarnára sütöd. Amíg sülnek a csillagok, addig a tészta másik felével is megismétled a folyamatot.
Tipp:
A reszelt sajtot összekeverheted 1 teáskanál pirospaprikával, így még finomabb ízeket kaphatsz.