Sajtos ropogós

Elkészítési idő
70
perc
Elkészítési idő
120
perc
Pihentetési idő

Összetevők

  • 300 g mandulaliszt
  • 140 g Free From tejföl
  • 150 g Free From vaj
  • 1 tk.
  • 1 db tojás
  • 150 g Free From trappista sajt

Elkészítés

01

A lisztet a vajjal elmorzsolod, hozzáadod a tejfölt és a sót, majd alaposan összedolgozod. Ha összeállt a tésztád, fóliába csomagolod, és két órára a hűtőbe teszed.

02

A pihentetés után a tésztát két részre osztod. Az egyik felét 2 mm vastagra nyújtod, bekened egy kissé felvert tojással, és megszórod a lereszelt trappista sajt felével, majd csillag alakú kiszúróformával kiszaggatod, és egy tepsire helyezed.

03

190°C- ra előmelegített sütőben 10 ‒12 perc alatt aranybarnára sütöd. Amíg sülnek a csillagok, addig a tészta másik felével is megismétled a folyamatot.

Tipp:

A reszelt sajtot összekeverheted 1 teáskanál pirospaprikával, így még finomabb ízeket kaphatsz. 

megosztás