Rozmaringos sertéssült, sváb burgonyasaláta
Összetevők
- 150 g sertéscomb
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kk. vaj (gluténmentes változathoz)
- 1 kk. laktózmentes vaj (laktózmentes változathoz)
- 1 kk. olaj
- fokhagyma
- rozmaring
- só, bors
A sváb burgonyasalátához
- 250 g burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 dl húsleves alaplé
- 1 kk. olaj
- 1 kk. cukor
- 5 g ecet
- mustár
- petrezselyemzöld
- szerecsendió
- só, bors
Elkészítés
A hússzeletet sózzuk, borsozzuk, majd kevés forró olajon mindkét oldalát hirtelen megsütjük, hogy kéreg képződjön rajta. Kivajazunk egy tepsit, beletesszük a húst, a karikára vágott vöröshagymát, a rozmaringot és a fokhagymát. Előmelegített sütőben 170 °C-on 30-40 perc alatt készre sütjük.
A burgonyát megmossuk, és sós vízben héjastul megfőzzük. Hideg víz alatt leöblítjük, lehúzzuk a héját és felszeleteljük. A hagymát apró kockákra vágjuk és óvatosan összekeverjük a burgonya szeletekkel. Az alaplét felforrósítjuk, belekeverjük a cukrot, egy pici mustárt és az ecetet. Jól összekeverjük és ráöntjük a még meleg hagymás burgonyára. Végül hozzáadjuk az olajat, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. Az egészet összekeverjük, friss petrezselyemmel megszórva melegen tálaljuk.
-
kalória
695 -
zsír
29 g -
fehérje
39 g -
szénhidrát
69 g