gluten

Rozmaringos sertéssült, sváb burgonyasaláta

Elkészítési idő
65
perc

Összetevők

  • 150 g sertéscomb
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kk. vaj (gluténmentes változathoz)
  • 1 kk. laktózmentes vaj (laktózmentes változathoz)
  • 1 kk. olaj
  • fokhagyma
  • rozmaring
  • só, bors

A sváb burgonyasalátához

  • 250 g burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dl húsleves alaplé
  • 1 kk. olaj
  • 1 kk. cukor
  • 5 g ecet
  • mustár
  • petrezselyemzöld
  • szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés

01

A hússzeletet sózzuk, borsozzuk, majd kevés forró olajon mindkét oldalát hirtelen megsütjük, hogy kéreg képződjön rajta. Kivajazunk egy tepsit, beletesszük a húst, a karikára vágott vöröshagymát, a rozmaringot és a fokhagymát. Előmelegített sütőben 170 °C-on 30-40 perc alatt készre sütjük.

02

A burgonyát megmossuk, és sós vízben héjastul megfőzzük. Hideg víz alatt leöblítjük, lehúzzuk a héját és felszeleteljük. A hagymát apró kockákra vágjuk és óvatosan összekeverjük a burgonya szeletekkel. Az alaplét felforrósítjuk, belekeverjük a cukrot, egy pici mustárt és az ecetet. Jól összekeverjük és ráöntjük a még meleg hagymás burgonyára. Végül hozzáadjuk az olajat, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. Az egészet összekeverjük, friss petrezselyemmel megszórva melegen tálaljuk.

Szerezd be a hozzávalókat tőlünk!

Riska laktózmentes vaj (100 g)

Irány az Online shop!

Tápárték/adag
  • kalória
    695
  • zsír
    29 g
  • fehérje
    39 g
  • szénhidrát
    69 g
megosztás