x

Részeges sárgadinnye leves

Elkészítési idő
15
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1 db sárgadinnye
  • 5 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 1 ek. konyak
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 ek. cukor
  • 1 db citrom

Elkészítés

01

A dinnye tetejéből egy kb. 3 centis kalapot levágunk, magházát kivájjuk, húsát kikanalazzuk, majd a turmixgép tartályába töltjük. A tejet, a tejszínt, a konyakot, a kétféle cukrot meg a citrom levét hozzáadjuk, turmixoljuk. Átszűrjük, majd letakarva jól behűtjük. Tálaláskor a dinnye kivájt üregébe töltjük, a levágott kalapot ráillesztjük, a friss citromfűvel díszítjük.

Egy meleg nyári napon nincs is jobb, mint egy friss, hideg gyümölcsleves. Ha gyerekek is fogyasztják, akkor a konyakot el lehet belőle hagyni. Jól behűtve fogyasszák.

megosztás