Összetevők
- 1 db sárgadinnye
- 5 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 1 ek. konyak
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 ek. cukor
- 1 db citrom
Elkészítés
01
A dinnye tetejéből egy kb. 3 centis kalapot levágunk, magházát kivájjuk, húsát kikanalazzuk, majd a turmixgép tartályába töltjük. A tejet, a tejszínt, a konyakot, a kétféle cukrot meg a citrom levét hozzáadjuk, turmixoljuk. Átszűrjük, majd letakarva jól behűtjük. Tálaláskor a dinnye kivájt üregébe töltjük, a levágott kalapot ráillesztjük, a friss citromfűvel díszítjük.
Egy meleg nyári napon nincs is jobb, mint egy friss, hideg gyümölcsleves. Ha gyerekek is fogyasztják, akkor a konyakot el lehet belőle hagyni. Jól behűtve fogyasszák.