gluten

Rakott brokkoli

Elkészítési idő
60
perc

Összetevők

  • 60 g csirkemell
  • 1 ek. olaj
  • 60 g quinoa
  • 160 g brokkoli
  • 60 g laktózmentes tejföl (laktózmentes változathoz)
  • 60 g tejföl (12%) (gluténmentes változathoz)
  • 10 g parmezán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 liter csirkealaplé
  • só, bors
  • szerecsendió
  • római kömény
  • füstölt paprika

Elkészítés

01

A brokkolit rózsáira szedjük, és lobogó, sós vízben félpuhára főzzük. Ezután leszűrjük és kihűtjük. A quinoát bő, sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük, majd szintén leszűrjük. Egy nagy serpenyőben forró olajon megpirítjuk a kockára vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük. A visszamaradt olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Sózzuk, fűszerezzük (fokhagyma, bors, kömény, füstölt paprika), visszarakjuk a csirkét, felöntjük az alaplével, és a negyedére forraljuk. Végül hozzáadjuk a quinoát, és összekeverjük az egészet. Egy kisebb tepsibe szedjük a húsos quinoát, majd rászórjuk a brokkolit. A tejfölt kikeverjük a reszelt parmezánnal, ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval, majd leöntjük vele a brokkolit, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a teteje.

Szerezd be a hozzávalókat tőlünk!

SPAR free from laktózmentes félzsíros tejföl 15% (250 g)

Irány az Online shop!

Tápárték/adag
  • kalória
    561
  • zsír
    25 g
  • fehérje
    34 g
  • szénhidrát
    50 g
megosztás