Rakott brokkoli
Összetevők
- 60 g csirkemell
- 1 ek. olaj
- 60 g quinoa
- 160 g brokkoli
- 60 g laktózmentes tejföl (laktózmentes változathoz)
- 60 g tejföl (12%) (gluténmentes változathoz)
- 10 g parmezán
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 liter csirkealaplé
- só, bors
- szerecsendió
- római kömény
- füstölt paprika
Elkészítés
A brokkolit rózsáira szedjük, és lobogó, sós vízben félpuhára főzzük. Ezután leszűrjük és kihűtjük. A quinoát bő, sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük, majd szintén leszűrjük. Egy nagy serpenyőben forró olajon megpirítjuk a kockára vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük. A visszamaradt olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Sózzuk, fűszerezzük (fokhagyma, bors, kömény, füstölt paprika), visszarakjuk a csirkét, felöntjük az alaplével, és a negyedére forraljuk. Végül hozzáadjuk a quinoát, és összekeverjük az egészet. Egy kisebb tepsibe szedjük a húsos quinoát, majd rászórjuk a brokkolit. A tejfölt kikeverjük a reszelt parmezánnal, ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval, majd leöntjük vele a brokkolit, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a teteje.
SPAR free from laktózmentes félzsíros tejföl 15% (250 g)
-
kalória
561 -
zsír
25 g -
fehérje
34 g -
szénhidrát
50 g