wert

Pho leves sertésből

Elkészítési idő
20
perc
Sütési idő
480
perc
Főzési idő
300
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 2 kg húsos csont
  • 500 g SPAR szűzpecseny
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 6 cm gyömbér
  • 2 db rúd fahéj
  • 2 db csillagánizs
  • 20 szem egész bors
  • 1 db pak- choi
  • 1 db sárgarépa
  • 5 db gomba
  • 5 evőkanál halszósz
  • 7 evőkanál szójaszósz
  • 1 db chili
  • 1 csokor korianderzöld
  • 1 db lime
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1 csomag udon tészta
  • 2 db 6 perces marinált tojás

Elkészítés

01

Egy tepsire helyezzük a csontos húst, a félbevágott hagymát, a gyömbért, a fokhagymát, és 200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megpirítjuk. Utána egy nagy fazékba tesszük.Egy tepsire helyezzük a csontos húst, a félbevágott hagymát, a gyömbért, a fokhagymát, és 200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megpirítjuk. Utána egy nagy fazékba tesszük.

02

Serpenyőben megpirítjuk a fűszereket, a fahéjat, a csillagánizst, és a borsot, majd a fazékba tesszük ezeket is. Hozzáadjuk a répát, a gombát, a pak-choit és a szűzpecsenyét. A szüzpecsenyéből, mielőtt a fazékba tesszük, vágjunk le 4-6 leheletvékony szeletet, az majd a tálaláshoz kelleni fog.

03

Hideg vízzel öntsük fel az alapanyagokat a lábosban és 6-8 órán át lassú tűzön főzzük. Amikor kész szűrjük át. A szűzet, a répát, a gombát szeleteljük fel. A levest ízesítsûk a hal és szójaszósszal, lime levével. Fontos, hogy ezekkel együtt ne főzzük a levest, mert keserű lesz. A tésztát sós vízben főzzük meg a csomagoláson jelzett ideig.

04

Amikor tálalunk a tálba először tegyük a tésztát, szeletelt főtt húst, a zöldségeket, és 1-2 szelet nyers húst. Forraljuk fel a leves, és ahogy rámerjük a tálra, a lé megfőzi a nyers húst. A tetejére tegyük a félbevágott tojást, szórjuk meg csilivel, korianderrel és szezámmaggal.

Marinált tojás elkészítés:

01

Lágytojást főzünk, 6 perc alatt. A tojás marinálásához összekeverünk 1 dl szójaszószt, 50 ml ecetet, 2 evőkanál cukrot és 50 ml vizet. A megpucolt tojásokat 4-5 órán át állni hagyjuk benne, majd félbevágjuk és a levesbe tesszük.

megosztás