Összetevők
- 2 kg húsos csont
- 500 g SPAR szűzpecseny
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 6 cm gyömbér
- 2 db rúd fahéj
- 2 db csillagánizs
- 20 szem egész bors
- 1 db pak- choi
- 1 db sárgarépa
- 5 db gomba
- 5 evőkanál halszósz
- 7 evőkanál szójaszósz
- 1 db chili
- 1 csokor korianderzöld
- 1 db lime
- 1 csokor újhagyma
- 2 evőkanál szezámmag
- 1 csomag udon tészta
- 2 db 6 perces marinált tojás
Elkészítés
Egy tepsire helyezzük a csontos húst, a félbevágott hagymát, a gyömbért, a fokhagymát, és 200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megpirítjuk. Utána egy nagy fazékba tesszük.Egy tepsire helyezzük a csontos húst, a félbevágott hagymát, a gyömbért, a fokhagymát, és 200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megpirítjuk. Utána egy nagy fazékba tesszük.
Serpenyőben megpirítjuk a fűszereket, a fahéjat, a csillagánizst, és a borsot, majd a fazékba tesszük ezeket is. Hozzáadjuk a répát, a gombát, a pak-choit és a szűzpecsenyét. A szüzpecsenyéből, mielőtt a fazékba tesszük, vágjunk le 4-6 leheletvékony szeletet, az majd a tálaláshoz kelleni fog.
Hideg vízzel öntsük fel az alapanyagokat a lábosban és 6-8 órán át lassú tűzön főzzük. Amikor kész szűrjük át. A szűzet, a répát, a gombát szeleteljük fel. A levest ízesítsûk a hal és szójaszósszal, lime levével. Fontos, hogy ezekkel együtt ne főzzük a levest, mert keserű lesz. A tésztát sós vízben főzzük meg a csomagoláson jelzett ideig.
Amikor tálalunk a tálba először tegyük a tésztát, szeletelt főtt húst, a zöldségeket, és 1-2 szelet nyers húst. Forraljuk fel a leves, és ahogy rámerjük a tálra, a lé megfőzi a nyers húst. A tetejére tegyük a félbevágott tojást, szórjuk meg csilivel, korianderrel és szezámmaggal.
Marinált tojás elkészítés:
Lágytojást főzünk, 6 perc alatt. A tojás marinálásához összekeverünk 1 dl szójaszószt, 50 ml ecetet, 2 evőkanál cukrot és 50 ml vizet. A megpucolt tojásokat 4-5 órán át állni hagyjuk benne, majd félbevágjuk és a levesbe tesszük.