Olasz parasztsaláta
Összetevők
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 10 db fekete olivabogyó
- 10 dkg juhsajt
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál vörösborecet
- 1 mokkáskanál só
- 0.5 mokkáskanál durvára őrölt fekete bors
- 1 só
- 2 evőkanál balzsamolaj
Elkészítés
01
A vöröshagymát megtisztítjuk, egy centis kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot megmossuk és nagyobb kockákra daraboljuk.
02
Egy salátás tálban a zöldségeket az olajbogyóval meg a juhsajttal könnyedén összeforgatjuk, majd letakarva, hűtőszekrényben jól lehűtjük. Az öntethez valókat jól elkeverjük.
03
Tálaláskor a salátát az öntettel meglocsoljuk. Sült húsok mellé köretként kínáljuk, de önálló salátaként is fogyaszthatjuk.