További engedélyek szükségesek

Baconös mini jacket burgonyák sajttal és tejföllel

Elkészítési idő
45
perc
Elkészítési idő
20
perc
Sütési idő

Összetevők

Hozzávalók:

  • 20 db apróbb, sárga héjú burgonya
  • 300 g szeletelt bacon
  • 150 g vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 250 g tejföl
  • bors
  • 300 g cheddar sajt
  • 0.5 csokor friss snidling

Elkészítés

01

A burgonyákat sós, forrásban lévő vízben kb. 20 percig főzzük addig, amíg egy villát könnyedén bele lehet szúrni. A pontos főzési idő a burgonya típusától és minőségétől függően eltérhet, szóval néha érdemes ellenőrizni, nehogy túlfőzzük.

02

Amíg fő a burgonya, felaprítjuk a bacont apró kockákra, és közepes lángon, száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk. Egy keverőtálba dobjuk a vajat, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a lepirított bacont, és összekeverjük. Amikor a vaj felolvadt, beletesszük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a reszelt cheddar sajt felét és a finomra aprított snidling felét is.

03

A megfőtt burgonyákat leszűrjük és átmossuk hideg vízzel, hogy kicsit lehűljenek. Ezután hosszanti irányban bevágjuk őket középen, és a vágás két végén óvatosan benyomjuk a burgonyákat, ezzel egy kis „zsebet” nyitunk rajtuk. 

04

A bevágott burgonyákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, és a „zsebükbe” kanalazzuk a baconös krémet. A tetejükre szórjuk a maradék reszelt sajtot, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Sütés után megszórjuk a maradék aprított snidlinggel, és kész is vagyunk.

megosztás