Baconös mini jacket burgonyák sajttal és tejföllel
Összetevők
Hozzávalók:
- só
- 20 db apróbb, sárga héjú burgonya
- 300 g szeletelt bacon
- 150 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g tejföl
- bors
- 300 g cheddar sajt
- 0.5 csokor friss snidling
Elkészítés
A burgonyákat sós, forrásban lévő vízben kb. 20 percig főzzük addig, amíg egy villát könnyedén bele lehet szúrni. A pontos főzési idő a burgonya típusától és minőségétől függően eltérhet, szóval néha érdemes ellenőrizni, nehogy túlfőzzük.
Amíg fő a burgonya, felaprítjuk a bacont apró kockákra, és közepes lángon, száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk. Egy keverőtálba dobjuk a vajat, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a lepirított bacont, és összekeverjük. Amikor a vaj felolvadt, beletesszük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a reszelt cheddar sajt felét és a finomra aprított snidling felét is.
A megfőtt burgonyákat leszűrjük és átmossuk hideg vízzel, hogy kicsit lehűljenek. Ezután hosszanti irányban bevágjuk őket középen, és a vágás két végén óvatosan benyomjuk a burgonyákat, ezzel egy kis „zsebet” nyitunk rajtuk.
A bevágott burgonyákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, és a „zsebükbe” kanalazzuk a baconös krémet. A tetejükre szórjuk a maradék reszelt sajtot, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Sütés után megszórjuk a maradék aprított snidlinggel, és kész is vagyunk.