Mézes-joghurtos pulyka, salátával
Összetevők
- 100 g pulykamell
- 150 g natúr joghurt (gluténmentes változathoz)
- 150 g laktózmentes natúr joghurt (laktózmentes változathoz)
- 1 ek. méz
- 1 ek. repceolaj
- 100 g rukkola
- 100 g galambbegy saláta
- 30 g fetasajt (gluténmentes változathoz)
- 30 g laktózmentes krémfehérsajt (laktózmentes változathoz)
- 15 g dió
- só
Elkészítés
01
A joghurtot a mézzel összekeverjük, majd beletesszük a csíkokra vágott pulykamellet és egy órát a hűtőben pihentetjük. Kivesszük a hűtőből a húst, sózzuk, majd felforrósított olajon megpirítjuk. (Óvatosan, mert a méz miatt fröcskölhet.) Miután a méz karamellizálódott (barnás bevonat képződik), pici vizet aláöntve puhára pároljuk a húst. A salátákat összekeverjük, a durvára vágott diót picit megpirítjuk, és a fetát elmorzsoljuk. Az egészet összekeverjük, majd rászedjük a húst. A serpenyőben maradt szószt ráöntjük és összekeverjük. Tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Fogyasztás előtt friss citromlevet csepegtethetünk rá.
Szerezd be a hozzávalókat tőlünk!
Magic Milk laktózmentes, élőflórás, zsírszegény natúr joghurt (150 g)
Tápárték/adag
-
kalória
612 -
zsír
32 g -
fehérje
41 g -
szénhidrát
41 g