gluten

Mézes-joghurtos pulyka, salátával

Elkészítési idő
90
perc

Összetevők

  • 100 g pulykamell
  • 150 g natúr joghurt (gluténmentes változathoz)
  • 150 g laktózmentes natúr joghurt (laktózmentes változathoz)
  • 1 ek. méz
  • 1 ek. repceolaj
  • 100 g rukkola
  • 100 g galambbegy saláta
  • 30 g fetasajt (gluténmentes változathoz)
  • 30 g laktózmentes krémfehérsajt (laktózmentes változathoz)
  • 15 g dió

Elkészítés

01

A joghurtot a mézzel összekeverjük, majd beletesszük a csíkokra vágott pulykamellet és egy órát a hűtőben pihentetjük. Kivesszük a hűtőből a húst, sózzuk, majd felforrósított olajon megpirítjuk. (Óvatosan, mert a méz miatt fröcskölhet.) Miután a méz karamellizálódott (barnás bevonat képződik), pici vizet aláöntve puhára pároljuk a húst. A salátákat összekeverjük, a durvára vágott diót picit megpirítjuk, és a fetát elmorzsoljuk. Az egészet összekeverjük, majd rászedjük a húst. A serpenyőben maradt szószt ráöntjük és összekeverjük. Tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Fogyasztás előtt friss citromlevet csepegtethetünk rá.

Szerezd be a hozzávalókat tőlünk!

Magic Milk laktózmentes, élőflórás, zsírszegény natúr joghurt (150 g)

Irány az Online shop!

Szerezd be a hozzávalókat tőlünk!

Apetina laktózmentes krémfehérsajt (200 g)

Irány az Online shop!

Tápárték/adag
  • kalória
    612
  • zsír
    32 g
  • fehérje
    41 g
  • szénhidrát
    41 g
megosztás