Mámoros sajttorta
PT100M perc
perc
Összetevők
- 1 csomag zabkeksz
- 900 g krémsajt
- 50 g vaj
- 200 g kristálycukor
- 1 citrom leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 350 g meggybefőtt
- 11 g tortazselé
- 20 ml meggylikőr
Elkészítés
Béleld ki egy 22 cm-es tortakarika alját sütőpapírral. Egy késes aprítóval daráld le a kekszet, majd csorgasd bele a megolvasztott vajat. A tortaforma alján egyenletesen oszlasd el a kekszet és egy kanál segítségével nyomkodd le, majd tedd be a hűtőbe 10 percre.
A krémsajtot a cukorral és a vaníliás cukorral simára kevered egy elektromos habverő segítségével, majd mehet hozzá a citrom leve, és végül a tojások egyesével. Fontos, hogy csak addig keverd, amíg homogén lesz a massza, különben sütés közben szétreped a torta. Ha sima a krém, mehet rá a kekszrétegre, és tedd be a sütőbe 1 órára. Akkor jó a tortád, ha a széle már megszilárdult, de a közepe még remeg.
Sütés után kihűtöd, majd a hűtőbe teszed egy éjszakára.
A meggybefőtt levét összekevered a meggylikőrrel és a tortazselével egy lábasban, majd közepes hőmérsékleten elkezded melegíteni forrásig. Ha felforrt, még egy percig kevergeted, majd elzárod a lángot, és belekevered a meggybefőttet. Végül eloszlatod a tortádon.
A sajttorta tetejét ugyanezzel a módszerrel elkészítheted áfonyával, eperrel, málnával is. Legyél bátran kísérletező!