cherry cheesecake on dark background, selective focus

Mámoros sajttorta

Elkészítési idő
100
perc
Elkészítési idő
0
perc
1 Éjszaka pihentetési idő

Összetevők

  • 1 csomag zabkeksz
  • 900 g krémsajt
  • 50 g vaj
  • 200 g kristálycukor
  • 1 citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 350 g meggybefőtt
  • 11 g tortazselé
  • 20 ml meggylikőr

Elkészítés

01

Béleld ki egy 22 cm-es tortakarika alját sütőpapírral. Egy késes aprítóval daráld le a kekszet, majd csorgasd bele a megolvasztott vajat. A tortaforma alján egyenletesen oszlasd el a kekszet és egy kanál segítségével nyomkodd le, majd tedd be a hűtőbe 10 percre.

02

A krémsajtot a cukorral és a vaníliás cukorral simára kevered egy elektromos habverő segítségével, majd mehet hozzá a citrom leve, és végül a tojások egyesével. Fontos, hogy csak addig keverd, amíg homogén lesz a massza, különben sütés közben szétreped a torta. Ha sima a krém, mehet rá a kekszrétegre, és tedd be a sütőbe 1 órára.  Akkor jó a tortád, ha a széle már megszilárdult, de a közepe még remeg. 

Sütés után kihűtöd, majd a hűtőbe teszed egy éjszakára.

03

A meggybefőtt levét összekevered a meggylikőrrel és a tortazselével egy lábasban, majd közepes hőmérsékleten elkezded melegíteni forrásig. Ha felforrt, még egy percig kevergeted, majd elzárod a lángot, és belekevered a meggybefőttet. Végül eloszlatod a tortádon.

Tipp:

A sajttorta tetejét ugyanezzel a módszerrel elkészítheted áfonyával, eperrel, málnával is. Legyél bátran kísérletező!

megosztás