x

Hátszínszelet mustármártásban

Elkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 4 szelet marhahátszín
  • 2 kávéskanál őrölt bors
  • 1 ek. mustár

A mártáshoz

  • 8 ek. mustár
  • 1 ek. liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl húsleves alaplé
  • 1 dl fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • étolaj
  • bors

Elkészítés

01

A hússzeleteket a fekete borssal és egy evőkanál mustárral bedörzsöljük, egy tálban egymás mellé fektetjük, és annyi étolajat öntünk rájuk, amennyi ellepi őket. Hűtőszekrénybe téve így pácoljuk 3-4 napig, közben néhányszor megforgatjuk.

02

A sütés napján a húst – miután kissé lecsöpögtettük – kiolajozott serpenyőben, közepesen erős lángon, oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből és félretesszük.

03

A visszamaradt zsiradékban elkészítjük a mártást: a lisztet a zsiradékhoz adott, olvasztott vajon megfuttatjuk, hozzákeverünk nyolc evőkanál mustárt, ízlés szerint szemes borsot szórunk hozzá.

04

Felengedjük a tejszínnel, az alaplével és a borral, majd zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.

05

A mártást végezetül felforraljuk, majd a húsra öntjük, és mindössze 3-4 percig együtt főzzük – addig, amíg a lé kissé be nem sűrűsödik. 

06

Köretként steakburgonyát kínálunk.

Nem tartozik a gyors vacsorák kategóriájába, hiszen a húst már napokkal előre érdemes bepácolni, ám a hátszín és a mustár nagyon jó párosítás – érdemes időt szánni rá. 

megosztás