123

Fogas mandulaköntösben, zellerkrémmel és párolt kölessel

Elkészítési idő
50
perc

Összetevők

A halhoz

  • 150 g fogasfilé
  • 15 g vaj (gluténmentes változathoz)
  • 15 g laktózmentes vaj (laktózmentes változathoz)
  • 20 g mandula
  • 1 ek. gluténmentes liszt (gluténmentes változathoz)
  • 1 ek. (laktózmentes változathoz)
  • só, bors
  • friss citromlé

A zellerkrémhez

  • 150 g zeller
  • 1 ek. natúr joghurt (gluténmentes változathoz)
  • 1 ek. laktózmentes natúr joghurt (laktózmentes változathoz)
  • 1 kk. vaj (gluténmentes változathoz)
  • 1 kk. laktózmentes vaj (laktózmentes változathoz)
  • só, bors
  • szerecsendió

A párolt köleshez

  • 80 g köles
  • 1 kk. olaj

Elkészítés

01

A halszeletet lemossuk, leitatjuk róla a vizet, rácsepegtetünk egy kis citromlevet, sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk a lisztben. Közben egy serpenyőben felmelegítjük a vajat (nem szabad égnie), beletesszük a halszeletet, és mindkét oldalát 6-8 percig sütjük. A sütés utolsó 1 percére rászórjuk a mandulaforgácsot, és azt is rápirítjuk.

02

A felkockázott zellert a vajon megpároljuk, majd belekeverjük a joghurtot és összeturmixoljuk. Ízlés szerint fűszerezzük, és még egyszer jól összekeverjük.

03

A megmosott kölest a felforrósított olajon néhányszor átkeverjük, majd felöntjük 3-szoros mennyiségű vízzel. Sózzuk és puhára pároljuk.

Tápárték/adag
  • kalória
    820
  • zsír
    36 g
  • fehérje
    46 g
  • szénhidrát
    74 g
megosztás