Fogas mandulaköntösben, zellerkrémmel és párolt kölessel
Összetevők
A halhoz
- 150 g fogasfilé
- 15 g vaj (gluténmentes változathoz)
- 15 g laktózmentes vaj (laktózmentes változathoz)
- 20 g mandula
- 1 ek. gluténmentes liszt (gluténmentes változathoz)
- 1 ek. (laktózmentes változathoz)
- só, bors
- friss citromlé
A zellerkrémhez
- 150 g zeller
- 1 ek. natúr joghurt (gluténmentes változathoz)
- 1 ek. laktózmentes natúr joghurt (laktózmentes változathoz)
- 1 kk. vaj (gluténmentes változathoz)
- 1 kk. laktózmentes vaj (laktózmentes változathoz)
- só, bors
- szerecsendió
A párolt köleshez
- 80 g köles
- 1 kk. olaj
- só
Elkészítés
01
A halszeletet lemossuk, leitatjuk róla a vizet, rácsepegtetünk egy kis citromlevet, sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk a lisztben. Közben egy serpenyőben felmelegítjük a vajat (nem szabad égnie), beletesszük a halszeletet, és mindkét oldalát 6-8 percig sütjük. A sütés utolsó 1 percére rászórjuk a mandulaforgácsot, és azt is rápirítjuk.
02
A felkockázott zellert a vajon megpároljuk, majd belekeverjük a joghurtot és összeturmixoljuk. Ízlés szerint fűszerezzük, és még egyszer jól összekeverjük.
03
A megmosott kölest a felforrósított olajon néhányszor átkeverjük, majd felöntjük 3-szoros mennyiségű vízzel. Sózzuk és puhára pároljuk.
Tápárték/adag
-
kalória
820 -
zsír
36 g -
fehérje
46 g -
szénhidrát
74 g