Sütőtökkrémleves

Édesköményes-körtés sütőtök krémleves

Elkészítési idő
45
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1 liter csirkealaplé
  • 1 kg sütőtök
  • 1 db édeskömény gumó
  • 3 db körte
  • 2 dl kókusztej
  • 1 evőkanál
  • 1 evőkanál nyírfacukor
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • 0.5 dl olívaolaj

Elkészítés

01

A sütőt 160 fokra bekapcsolom. 

02

Az alaplevet felteszem egy edényben. 

03

A tök nyelének egy részét, illetve az egyik körtét egy gyalun héjastól vékonyra leszeletelem, összeforgatom az olívaolajjal, hogy az mindenütt bevonja, majd elrendezem egy sütőpapírral bélelt tepsin, és betolom a sütőbe vagy 20 percre, amíg a chipsek roppanósra nem sülnek (amikor elkészültek, nyitott sütő mellett hagyom őket kicsit kiszáradni).

04

A maradék zöldséget és gyümölcsöt meghámozom, feldarabolom, és hozzáadom az alapléhez. Pár percig fedő alatt alacsony lángon hagyom gyöngyözni a levest, amíg a belevalók megpuhulnak.

05

Ezután egy botmixerrel krémesre dolgozom, hozzákeverem a kókusztejet, ízesítem, és tálalom a chipsekkel.

megosztás