Édesköményes-körtés sütőtök krémleves
Összetevők
- 1 liter csirkealaplé
- 1 kg sütőtök
- 1 db édeskömény gumó
- 3 db körte
- 2 dl kókusztej
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál nyírfacukor
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- 0.5 dl olívaolaj
Elkészítés
01
A sütőt 160 fokra bekapcsolom.
02
Az alaplevet felteszem egy edényben.
03
A tök nyelének egy részét, illetve az egyik körtét egy gyalun héjastól vékonyra leszeletelem, összeforgatom az olívaolajjal, hogy az mindenütt bevonja, majd elrendezem egy sütőpapírral bélelt tepsin, és betolom a sütőbe vagy 20 percre, amíg a chipsek roppanósra nem sülnek (amikor elkészültek, nyitott sütő mellett hagyom őket kicsit kiszáradni).
04
A maradék zöldséget és gyümölcsöt meghámozom, feldarabolom, és hozzáadom az alapléhez. Pár percig fedő alatt alacsony lángon hagyom gyöngyözni a levest, amíg a belevalók megpuhulnak.
05
Ezután egy botmixerrel krémesre dolgozom, hozzákeverem a kókusztejet, ízesítem, és tálalom a chipsekkel.