x

Dinnye consommé

Elkészítési idő
30
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1 kg kimagozott; piros húsú görögdinnye
  • 200 g paradicsom
  • 200 g uborka
  • 3 fej újhagyma
  • 1 citrom leve
  • 2 ek. nyírfacukor vagy méz
  • 1 tk.
  • 1 tk. bors
  • 1 db csilipaprika
  • 3 ek. jég

Elkészítés

01

A dinnyét kivájom a héjából, kimagozom, a héjas zöldségekkel együtt felkockázom, és egy turmixgépbe teszem a többi hozzávalóval.

Ezt követően a hamisabb verzióhoz egy sűrű szűrőn átszűröm a levest, majd kellő türelemmel hűtőben érlelve kivárom, hogy leülepedjen, és óvatosan tányérokba töltöm, ehető virágokkal díszítem. Egy, az eredeti consomméra inkább hasonlító változat eléréséhez egy muszlinkendőbe töltöm a levest, azt egy edény fölé kötözöm, és egy nap alatt hagyom lecsöpögni. Gyönyörű lesz...

Így lehet feldobni egy egyszerű gyümölcsöt.

megosztás