Összetevők
- 1 kg kimagozott; piros húsú görögdinnye
- 200 g paradicsom
- 200 g uborka
- 3 fej újhagyma
- 1 citrom leve
- 2 ek. nyírfacukor vagy méz
- 1 tk. só
- 1 tk. bors
- 1 db csilipaprika
- 3 ek. jég
Elkészítés
01
A dinnyét kivájom a héjából, kimagozom, a héjas zöldségekkel együtt felkockázom, és egy turmixgépbe teszem a többi hozzávalóval.
Ezt követően a hamisabb verzióhoz egy sűrű szűrőn átszűröm a levest, majd kellő türelemmel hűtőben érlelve kivárom, hogy leülepedjen, és óvatosan tányérokba töltöm, ehető virágokkal díszítem. Egy, az eredeti consomméra inkább hasonlító változat eléréséhez egy muszlinkendőbe töltöm a levest, azt egy edény fölé kötözöm, és egy nap alatt hagyom lecsöpögni. Gyönyörű lesz...
Így lehet feldobni egy egyszerű gyümölcsöt.