Összetevők
- 1 db édeskömény gumó
- 4 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál só
- 1 dl főzőtejszín
- 1 db tojássárgája
- 1 db citrom
- 1 liter csirkehúsleves
Elkészítés
01
Az édesköményt megmossuk, zöld, kaporszerű leveleit lecsipkedjük, a zöldséget kisebb darabokra vágjuk. A vajat lábasban fölolvasztjuk, az édesköményt rádobjuk és kevergetve 8-10 percig pároljuk.
02
A liszttel meghintjük, átforrósítjuk, majd a húslevessel fölöntjük. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük, majd a tűzről lehúzva, merülőmixerrel pürésítjük. A tűzre visszatoljuk, kiforraljuk, majd a tűzről levéve kissé hűlni hagyjuk.
03
A tejszínt a tojássárgájával elkeverjük, majd kevergetve, a még meleg,de nem forró levesbe csurgatjuk, végül a citromlével pikánsra ízesítjük. A félretett édeskömény leveleket fölaprítjuk és tálaláskor a levesre szórjuk. Friss pirítóssal kínáljuk.