Összetevők
- 4 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg bacon vagy szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 db sárgarépa
- 1 db zellerszár
- 1 liter húsleves
- 1 db cukkini
- 1 db cékla
- 3 db burgonya (nem szétfővő)
- 3 db hámozott; kimagozott paradicsom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 10 dkg parmezán sajt
Elkészítés
01
Olívaolajon süsd zsírjára a szalonnát vagy bacont, majd párold üvegesre rajta a felkockázott vöröshagymát. Add hozzá a kis darabokra vágott répát, krumplit és zellert, párold pár percig.
02
Öntsd fel a húslevessel, dobd hozzá a felkockázott paradicsomhúst, céklát és cukkínit. Sózd, borsozd, 10 perc alatt megfő.
03
Elkészülés előtt belefőzhetsz kevés töltött tésztát (raviolit vagy tortellinit) is. Frissen reszelt parmezánnal, aprított petrezselyemzölddel hintve tálald.