wertt

Céklaleves marhahús gombóccal

Elkészítési idő
60
perc

Összetevők

  • 30 dkg marhalábszár
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 5 dl almalé
  • 5 dl marhahúsleves
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db babérlevél
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 10 dkg cékla
  • 10 dkg sárgarépa
  • 5 dkg fehérrépa
  • 5 dkg zeller
  • 5 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál citromfű
  • 4 teáskanál reszelt torma

Elkészítés

01

Olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rádobjuk a kockára vágott marhahúst és tovább pirítjuk. Felöntjük az almalével és a marhahúslével, befűszerezzük. Ha a hús puha, kivesszük a léből és hagyjuk hűlni.

02

A zsemlét beáztatjuk a tejbe. A leveshez szükséges többi zöldséget felaprítjuk, és puhára főzzük az alaplében, amit vízzel 1,5 literre hígíthatunk. 

03

A kihűlt húst ledaráljuk, összedolgozzuk a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlével, az apróra vágott hagymával és a többi hozzávalóval, a masszából kis gombócokat formázunk, a forró levesben megfőzzük, körülbelül 30 percen át.\

Tálalás

Tálalásnál a levest tejföllel díszítjük, és megszórjuk reszelt tormával.

megosztás