x

Borsos bélszín, burgonya galette, sóágyon főtt céklával, zöldpesztóval

Elkészítési idő
120
perc
Elkészítési idő

Összetevők

Összetevők

  • 200 g bélszín
  • 5 g fekete bors (összetörve)

Burgonya galette

  • 100 g burgonya (finoman reszelve, nyersen)
  • 10 g petrezselyem (finomra vágva)
  • 5 g magos dijoni mustár
  • só, fekete bors
  • 1 ek. olvasztott vaj
  • 1 ek. tökmag (hántolva, apróra zúzva)
  • 1 ek. apróra vágott mazsola
  • 0.25 gerezd fokhagyma apróra zúzva
  • 2 g friss rozmaring összevágva

Cékla

  • 300 g cékla
  • 20 g friss kakukkfű
  • 20 g rozmaring
  • 500 g nagyszemű tengeri só

Zöldpesztó

  • 50 g friss petrezselyem
  • friss koriander
  • 0.5 fej lilahagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 0.5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. vörösborecet
  • 0.5 citrom leve
  • 1 csipet csilipehely
  • só, bors

Elkészítés

Igazi tartalmas, bevállalós fogás bélszínből. Izgalmas köretek adják meg az étel savát-borsát, a szekszárdi cuvée kellemesen fűszeres borként emeli ki a remek ízjegyeket.

01

Forgassuk bele a bélszínt szárazon az összetört feketeborsba. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd süssünk kérget a bélszínen, és helyezzük egy 180 fokos sütőbe, süssük 9 percig.

02

Nyersen reszeljük le a meghámozott burgonyát, fontos, hogy ne tegyük vízbe, ne mossuk meg, mert szükségünk lesz a burgonya keményítőjére, ez fogja összetartani a galettünket.

03

Serpenyőbe helyezzük be a pogácsára formált galette mixet, majd pirítsuk meg a felületét és forgassuk át a másik oldalára, és mehet be a 180 fokos sütőbe 12 percre.

04

Egy jénai tálba helyezzük bele a sót, rozmaringot, kakukkfüvet és helyezzük rá héjával együtt a megmosott céklát, süssük 150 fokon a sütőben 60 percen keresztül.

05

A zöldpesztóhoz helyezzük az alapanyagokat egy botmixer kutter dobozába és a pengével aprítsuk össze az alapanyagokat, hogy egy sűrűbb pesztót kaphassunk, sóval-borssal és csilipehellyel ízesítsük.

Az Etalon Cuvée valóban példaértékű száraz vörösbor a gyümölcsös-fűszeres szekszárdi nedűből!

megosztás