gluten

Berber vöröslencseleves

Elkészítési idő
50
perc

Összetevők

  • 120 g vöröslencse
  • 50 g paradicsompüré
  • 4 dl zöldségalaplé
  • 1 ek. tejföl (12%) (gluténmentes változathoz)
  • 1 ek. laktózmentes tejföl (laktózmentes változathoz)
  • 1 kk. olaj
  • friss citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • koriander
  • kurkuma
  • chili
  • fűszerpaprika
  • fahéj
  • só, bors

Elkészítés

01

Olajon megpirítjuk a fokhagymát és a fűszereket, majd rádobjuk a leöblített vöröslencsét (nem kell beáztatni). Ezután felöntjük a zöldségalaplével. Lefedve alacsony fokozaton főzzük 30 percet, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és szükség esetén pótoljuk a vizet. Lefedve még fél órát főzzük, ezután botmixerrel összeturmixoljuk. Friss citromlével, tejföllel és korianderzölddel tálaljuk.

Szerezd be a hozzávalókat tőlünk!

SPAR free from laktózmentes félzsíros tejföl 15% (250 g)

Irány az Online shop!


Tápárték/adag
  • kalória
    567
  • zsír
    10 g
  • fehérje
    34 g
  • szénhidrát
    87 g
megosztás