Berber vöröslencseleves
Összetevők
- 120 g vöröslencse
- 50 g paradicsompüré
- 4 dl zöldségalaplé
- 1 ek. tejföl (12%) (gluténmentes változathoz)
- 1 ek. laktózmentes tejföl (laktózmentes változathoz)
- 1 kk. olaj
- friss citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- koriander
- kurkuma
- chili
- fűszerpaprika
- fahéj
- só, bors
Elkészítés
01
Olajon megpirítjuk a fokhagymát és a fűszereket, majd rádobjuk a leöblített vöröslencsét (nem kell beáztatni). Ezután felöntjük a zöldségalaplével. Lefedve alacsony fokozaton főzzük 30 percet, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és szükség esetén pótoljuk a vizet. Lefedve még fél órát főzzük, ezután botmixerrel összeturmixoljuk. Friss citromlével, tejföllel és korianderzölddel tálaljuk.
Szerezd be a hozzávalókat tőlünk!
SPAR free from laktózmentes félzsíros tejföl 15% (250 g)
Tápárték/adag
-
kalória
567 -
zsír
10 g -
fehérje
34 g -
szénhidrát
87 g