Bazsalikomos szendvicskrém
Összetevők
- 25 dkg túró
- 25 dkg tejföl
- 2 evőkanál bazsalikom
- 2 db zselatinlap
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
01
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót és a tejfölt simára keverjük - ha lehet turmixgéppel - a sóval, a bazsalikommal és az apróra vágott fokhagymával.
02
A beáztatott zselatint két evőkanál forró vízben feloldjuk, rögtön hozzáadjuk a tejfölös túróhoz, és jól elkeverjük. Erős kevergetés közepette, vagy további turmixolással, hozzáadagolunk szép lassan két-három evőkanálnyi olívaolajat. Lefedve, hűtőszekrénybe tesszük legalább egy órára.
Tálalás: Bagettet vagy szendvicskenyeret megkenünk vajjal, majd a szendvicskrémmel. Erre nagyon vékony paradicsomszeleteket teszünk, megsózzuk, fokhagymás olívaolajjal megcsepegtetjük, friss bazsalikommal díszítjük.