Összetevők
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 100 ml főzőtejszín
- 2 tk. fahéj
- 3 ek. kristálycukor
- 8 szelet toast kenyér
- bő étolaj a sütéshez
- 4 ek. krémes mogyoróvaj
- 4 ek. vörösáfonya-lekvár
- 1 ek. porcukor
Elkészítés
01
Egy keverőtálban kikeverjük a tojásokat a tejszínnel, a fahéjjal és a cukorral.
02
A toast kenyereket 10 másodpercre a keverékbe áztatjuk, megforgatjuk benne, majd közepesen forró, bő olajban, oldalanként 1-1 perc alatt kisütjük őket, míg aranybarna nem lesz.
03
A bundás kenyereket papírtörlőre szedjük. Megkenünk négy szeletet mogyoróvajjal, négyet pedig lekvárral. Egymásra borítjuk őket, átlósan félbevágjuk a szendókat, így háromszögeket kapunk, majd tálalásnál porcukorral megszórjuk. Keverhetünk egy teáskanál fahéjat a porcukorba, és ezzel is megszórhatjuk, ha szuper extrán fahéjas verziót szeretnénk.