További engedélyek szükségesek

Mogyoróvajas-lekváros bundás kenyér szendvics

Elkészítési idő
20
perc
Elkészítési idő

Összetevők

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 100 ml főzőtejszín
  • 2 tk. fahéj
  • 3 ek. kristálycukor
  • 8 szelet toast kenyér
  • étolaj a sütéshez
  • 4 ek. krémes mogyoróvaj
  • 4 ek. vörösáfonya-lekvár
  • 1 ek. porcukor

Elkészítés

Nincs meg minden otthon?
01

Egy keverőtálban kikeverjük a tojásokat a tejszínnel, a fahéjjal és a cukorral. 

02

A toast kenyereket 10 másodpercre a keverékbe áztatjuk, megforgatjuk benne, majd közepesen forró, bő olajban, oldalanként 1-1 perc alatt kisütjük őket, míg aranybarna nem lesz.

03

A bundás kenyereket papírtörlőre szedjük. Megkenünk négy szeletet mogyoróvajjal, négyet pedig lekvárral. Egymásra borítjuk őket, átlósan félbevágjuk a szendókat, így háromszögeket kapunk, majd tálalásnál porcukorral megszórjuk. Keverhetünk egy teáskanál fahéjat a porcukorba, és ezzel is megszórhatjuk, ha szuper extrán fahéjas verziót szeretnénk.

megosztás